DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ERBAŞ, MARDİN`DE KUR`AN KURSU AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mardin?in Artuklu ilçesinde yapımı tamamlanan Abdulkadir-Menci Duyan Kız Kur?an Kursu?nun resmi açılışını yaptı.

Mardin 8.12.2018 11:00:12 0
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ERBAŞ, MARDİN`DE KUR`AN KURSU AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ


İl Buluşmaları kapsamında Mardin’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Artuklu ilçesinde yapımı tamamlanan Abdulkadir-Menci Duyan Kız Kur’an Kursu ile Nusaybin ilçesindeki Hacı Abdulkadir Zeynebe Camii’nin resmi açılışlarını gerçekleştirdi.

 

Kur’an kursunun yöneticilerinden kurs ile ilgili bilgi alan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an kursunun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti.

 

Kur’an kurslarında hafızlık yapmanın, Kur’an’ı, İslam’ı öğrenmenin insanoğluna bahşedilen büyük nimet ve lütuf olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.), ‘Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ buyuruyor. Siz Kur’an’ı öğrenmişsiniz. İnşallah bu hadis-i şerifteki müjdeye nail olacaksınız” dedi.

 

Öğrencilerden hedeflerini büyük tutmaları isteyen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

 

“İnsana ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır buyuruyor Rabbimiz. Çok çalışacaksınız ki o çalıştığınızın karşılığını Allah size gösterecek. Hepinize bu güzel eğitime başladığınızdan dolayı teşekkür ediyorum, tercihinizden dolayı tebrik ediyorum. Hocalarımıza, bu imkânları bizlere sağlayanlara teşekkür ediyorum. Allah hepinizden, hepsinden razı olsun.”

 

Hacı Abdulkadir Zeynebe Camisi'nin açılışı

 

Nusaybin ilçesindeki Hacı Abdulkadir Zeynebe Camii'nin açılışını gerçekleştiren Başkan Erbaş, burada yaptığı duada “İnşallah nice insanlar bu camide namaz kılarlar, rüku ederler, secde ederler. Bu camimizin temelinden tamamlanmasına kadar yapılmasını sağlayan hayırseverimizden ve bütün geçmişlerinden Allah razı olsun. Rabbim bu camimizden ezanları eksik eylemesin” niyazında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00