DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ERBAŞ, MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCE İLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Mardin?de Artuklu üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ?Kur?an-ı Kerim?i okuyacağız, anlayacağız ve yaşayacağız? dedi.

Mardin 7.12.2018 11:04:49 0
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ERBAŞ, MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCE İLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Mardin’de Artuklu üniversitesi  öğrencileriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kur’an-ı Kerim’i okuyacağız, anlayacağız ve yaşayacağız” dedi.

 

Mardin İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, eğitimin önemini vurgulayarak, öğrencilerden her alanda kendilerini geliştirmelerini istedi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli görevlerinden birinin, sahih dini bilgiyi insanlara ulaştırmak olduğunu kaydetti.

 

“Çocuklarımıza 7 yaşından önce milli, manevi değerleri vermeliyiz”

 

Başkanlığın eğitim faaliyetlerinin önemine işaret eden Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“ 7'den 70'e demiyorum, 7'den önce de 70'ten sonra da Kur'an kurslarımızda bizim öğrencimiz var. 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarımız var. Çok önemli olduğunu düşünüyoruz çünkü diyoruz ki; ağaç yaş iken eğilir. Çocuklarımıza 7 yaşından önce milli, manevi değerleri vermemiz gerekiyor. 7 yaşına kadar hangi değerlerle çocukları yetiştirirseniz, o şekilde şahsiyet kazanıyor. Temel dini değerleri öğretmek gerekiyor. O yüzden biz 4-6 yaş Kur'an kurslarını başlattık. Şu an itibarıyla 140 binin üzerinde çocuğumuz var."

 

En güzel öğrenme şeklinin öğreterek öğrenmek olduğunu belirten Başkan Erbaş, öğrencilere ilim halkaları kurarak kendi aralarında dersler yapmalarını, bunun için camileri de değerlendirmelerini tavsiye ederek, ilimin böyle gelişeceğini söyledi.

 

Kur'an’ın kelime manalarından birinin de okunan kitap olduğunu hatırlatan Başkan Erbaş ,“O zaman en çok okuduğumuz kitaplardan birisi olacak Kur’an-ı Kerim. Öyle bir kere okuyup bırakmakla değil, Kur’an anlamak için okunur, öğrenilir. Niçin anlaşılır, yaşamak için. Öyleyse öğrenilecek, okunacak ve yaşanılacak” diye konuştu.

 

Konuşmasının ardından İl Müftüsü İsmail Çiçek’ten çalışmalar hakkında bilgi alan, Başkan Erbaş, müftülük bünyesinde bulunan Kur’an kursunda incelemelerde bulundu.

 

Başkan Erbaş, ayrıca Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı da ziyaret etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00