Tarih: 16.11.2013 20:52

Diyabet Obezitenin Artmasıyla Artıyor

Facebook Twitter Linked-in

Şeker hastalığı olarak bilinen Diyabet hastalığı; pankreastan salgılanan insülin hormonun yetersiz olması sonucu kan şekeri ( glukoz ) değerinin artması ile ortaya çıkar. İleri yaşarda meydana gelen Tip II diyabet hastalığının sebeplerinin başında genetik , fiziksel aktivite azlığı ve kilo fazlalığı gelir. Son günlerde her on kişiden birinde görünen diyabet hastalığı obezitenin yaygınlaşmasıyla her geçen gün artmaktadır. Acıbadem Ankara Hastanesi  Beslenme ve Diyet Uzmanı Emine Yüzbaşıoğlu, diyabet hastalığında beslenme ile ilgili bilgi verdi.

Şeker hastalığının belirtileri çok yemek yemek, çok su içmek, ağız kuruluğu ve hızlı kilo kaybıdır. Hastalığın tanısı kan tetkikleri ile anlaşılarak, ilaç ve diyet tedavisi önerilir. Bu iki tedavinin birbirini tamamlayıcı bir yönü vardır. Tek başına ilaç yeterli olmaz. Diyet tedavisini almayan bir çok kişi ilerde insülin tedavisine başlayarak yaşam kalitesini düşürmektedir.

Şeker hastalığı kontrol altına alınmadığında böbrek yetmezliği, katarakt, kalp damar rahatsızlıkları, sinir, hasarı, diyabetik ayak, enfeksiyonlara ve hastalıklara yatkınlık gibi rahatsızlıkları beraberinde getirmektedir.

Diyabet Hastalığında Beslenme İlkeleri;

 

 

Ayrıca unutulmamalıdır ki; hastalığımızı kabullenmek ve onunla yaşamayı öğrenmek, bu hastalığı kontrol etmenin en kolay yoludur. Her şeyden önce tedavisi olan bir hastalık ve bu tedavinin bir bölümü sizin moralinizin iyi olmasıdır

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —