DİKMEN VADİSİ BAHARDA BİR BAŞKA GÜZEL

Başkentlilere dört mevsim ayrı bir güzellik yaşatan Dikmen Vadisi?nde, ağaçlar uykudan uyanırken, yeşeren yapraklar arasında açan Japon kiraz ağaçları (sakura), dallarından adeta fışkıran çiçekleriyle, yürüyüş yollarında büyüleyici bir koridor oluşturuyor

16.04.2016 10:07:17 0
DİKMEN VADİSİ BAHARDA BİR BAŞKA GÜZEL

Başkentlilere dört mevsim ayrı bir güzellik yaşatan Dikmen Vadisi’nde, ağaçlar uykudan uyanırken, yeşeren yapraklar arasında açan Japon kiraz ağaçları (sakura), dallarından adeta fışkıran çiçekleriyle, yürüyüş yollarında büyüleyici bir koridor oluşturuyor.
Japonların kültür anlayışında “yeniden doğuşun, ilkbaharın gelişinin simgesi” olarak nitelendirilen ve nisan ayının son haftası ile mayıs ayının başında açan sakuralar, bu yıl sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle iki hafta erken açtı. 
Vadi'nin 1. Etabı'nda bulunan yürüyüş yolu; gezmeye gelenlerin, amatör fotoğrafçıların ve düğün fotoğrafı çektirmek isteyen çiftlerin, bu dönemde uğramadan geçmediği noktalardan biri oluyor...
Sadece sakuraların değil, yüzlerce değişik çiçeğin ve ağacın en ihtişamlı döneminin yaşandığı Dikmen Vadisi, huzur veren dev havuzlardaki masmavi sularıyla, kuş seslerinin cıvıldadığı dinginlik veren ağaçlarıyla, ziyaretçilerini bekliyor.

Dikmen Vadisinin Müdavimleri yürüyüş yollarında meydana gelen aşınmaların onarılmasını istiyorlar.Yıllardır Yürüyüş yollarında meydana gelen çukurlaşmaların vatandaşı üzdüğünü belirten vatandaşlar,Yürüyüş yollarının uzun süredir bakım görmediğini ve Yağan yağmur ve Kar nedeniyle yollarda çukurlaşmalar meydana geldiğini belirterek,Çocuk arabası sürerken veya Yürüyüş yaparken sıkıntı çekildiğini belirterek Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce bu yolların elden geçirilmesini istediler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI/ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07