Dikkat! Akıllı telefonlar göz kuruluğu nedeni

Mersin Özel Doğuş Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Turhan Alçelik, göz sendromu hastalığının giderek yaygınlaştığını belirterek, sürekli klimaya maruz kalan ve bilgisayar karşısında çalışanları dikkatli olmalarını tavsiye etti.Dr. Alçelik, sürekli ak

Sağlık 13.04.2016 12:29:17 0
Dikkat! Akıllı telefonlar göz kuruluğu nedeni

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Alçelik, teknolojinin göz sağlığına etkilerini anlattı

Akıllı telefonlar göz kuruluğu nedeni

Mersin Özel Doğuş Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Turhan Alçelik, göz sendromu hastalığının giderek yaygınlaştığını belirterek, sürekli klimaya maruz kalan ve bilgisayar karşısında çalışanları dikkatli olmalarını tavsiye etti.Dr. Alçelik, sürekli akıllı telefon kullananları da uyardı.

Mersin Özel Doğuş Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Turhan Alçelik, gelişen teknolojinin beraberinde hastalıkları da getirdiğine dikkat çekti. Yaygınlaşan akıllı telefonların, uzun süreli kullanılan bilgisayar ve tabletlerin göz sağlığını etkilediğini dile getiren Dr. Alçelik, giderek yaygınlaşan kuru göz sendromu hastalığının birçok çevresel etkiye bağlı olarak görüldüğü bilgisini verdi.

GÖZ KURULUĞUNUN BELİRTİLERİ

Göz kuruluğunun görme kaybından sonra en çok şikayet edilen göz sağlığı sorunlarından biri olduğunu kaydeden Dr. Alçelik, göz kuruluğunun belirtilerini; “Gözlerde batma, yanma, kaşıntı ve yabancı bir madde bulunması hissi, rüzgar ve dumana karşı aşırı hassasiyet, göz yorgunluğu, kontakt lens kullanmada güçlük, göz içi ve çevresinde ‘sekresyon’ adı verilen ip benzeri oluşumlar ortaya çıkması” olarak anlattı. Kuru gözün, bazı sistemik hastalıklarla birlikte görülebileceğine işaret eden Dr. Alçelik, “Örneğin eklem ağrıları, ağız kuruluğu ile birlikte göz kuruluğu varsa kuru göz sendromundan şüphelenilmelidir” dedi.

RÜZGARLI HAVALARDA GÖZLÜK TAKIN

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Turhan Alçelik, göz kuruluğu tedavisi hakkın da şu bilgileri paylaştı:

“Göz kuruluğu tedavisi gözyaşını artırmak esasına dayanmaktadır. Öncelikle yapılması gereken tedavi, eksik gözyaşının yerine konulmasıdır. Gözü nemli tutabilmek için, suni gözyaşı damlası ve jeli kullanılır. İkinci yöntem mevcut gözyaşını muhafaza etmektir. Gözyaşı kaybını azaltmak için gözyaşı boşalma kanallarına geçici tıkaç uygulaması ya da aynı bölgenin kalıcı olarak lazer ile kapatılması uygun olabilir. Gözyaşı buharlaşmasını engellemek için ortam nemli tutulmalıdır. Gözyaşlarının havaya maruz kalarak buharlaşmasını yavaşlatmak için klima, pervane ve saç kurutma makinesi gibi aletlerden gözlerinize direkt hava üflemesini engelleyin. Rüzgarlı havalarda dışarı çıkarken, gözlerin etrafını saran gözlükler takın.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,25%1,45
  • DOLAR

    32,18% 0,02
  • EURO

    34,94% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2506,72% -0,13
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,01