DİKA'dan Mardinli Sanayicilere Bilgilendirme Toplantısı

Dicle Kalkınma Ajansının "2020 Yılı Teknik Destek Programı" tanıtımı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2020 Yılı Teması olarak belirlediği “Kaynak Verimliliği” konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

30.09.2020 18:24:00 0
DİKA

Dicle Kalkınma Ajansının  "2020 Yılı Teknik Destek Programı" tanıtımı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2020 Yılı Teması olarak belirlediği “Kaynak Verimliliği” konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

 

Dicle Kalkınma Ajansının Mardin Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen toplantı Mardin Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde yapıldı. Toplantıya Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Ajans Genel Sekreterimiz Ahmet Alanlı, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Abdulnasır Duyan ve Mardin OSB’de faaliyet gösteren işletmelerden çok sayıda yetkili katıldı.



KOBİ'lere Teknik Destek Programı Tanıtımı ve Kaynak Verimliliği Bilgilendirme Toplantısı Ajansımızın Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fatih Akgül’ün açılış konuşmasıyla başladı. Ardından kürsüye gelen Ajans Genel Sekreteri Ahmet Alanlı yaptığı konuşmada Ajans’a göreve geldiği üç aylık süre zarfında Mardin’deki sanayicilerle ilk kez bu toplantı vesilesiyle bir araya geldiğini kendileriyle tanışmış olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Yirmi yıllık bankacılık tecrübesinin akabinde Ajans’a geldiğini dile getiren Genel Sekreterimiz Bölgedeki tüm paydaşlarla birlikte el ele vererek yerel kalkınmayı gerçekleştirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Bu programı düzenleme amaçlarından söz eden Genel Sekreter  Alanlı  “Bu yıl ilk kez özel sektör başvurularına açılan Ajansımızın 2020 Yılı Teknik Destek Programını Mardin’deki sanayicilere tanıtmak ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2020 Yılı Teması olarak belirlediği “Kaynak Verimliliği” konusunda bilgi vermek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdik. Bölgemizdeki kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi için ilan edilen programa ilk kez kâr amacı güden gerçek ve tüzel kişiler başvuru yapabilecektir. Program kapsamında yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlanacaktır” diyerek davetlerine icabet ederek toplantıya iştirak eden katılımcılara teşekkür etti.

Genel Sekreter Alanlının selamlama konuşmasının ardından Ajansın  Mardin Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Suat Uçar tarafından programın içeriği konusunda bir sunum yapıldı. Sunumda Ajansımızın “2020 Yılı Teknik Destek Programı” ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın “2020 Yılı Kaynak Verimliliği Teması” hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi.



Programın sonunda sanayicilerin konuyla ilgili merak ettikleri soruların cevaplandırıldığı değerlendirme bölümünün ardından toplantı sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00