DİKA'DAN MARDİNLİ ÇİFTÇİLERE UYGULAMA İÇİN 3 GÜNLÜK GAZİANTEP ZİYARETİ

Mardin’de bağcılık ve fıstık yetiştiriciliği yapan üreticilere iyi tarım örneklerini yerinde uygulamalı olarak göstermek amacıyla DİKA Ajansı ile Ömerli Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü iş birliğiyle Gaziantep’e üç günlük ziyaret

Mardin 16.08.2023 11:34:00 0
DİKA

Mardin’de bağcılık ve fıstık yetiştiriciliği yapan üreticilere iyi tarım örneklerini yerinde uygulamalı olarak göstermek amacıyla DİKA Ajansı  ile Ömerli Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü iş birliğiyle Gaziantep’e üç günlük çalışma ziyareti.

 

Dicle Kalkınma Ajansının 2023 Yılı Çalışma Programında yer alan "Üretici ve Üretici Örgütlenmelerine Yönelik İyi Uygulama Ziyareti ve Yerinde Eğitim Programı" kapsamında yapılan faaliyette “Bağ ve Fıstık Yetiştiricilerine Yönelik İyi Tarım Uygulamalı Modern Bağcılık ve Fıstık Bahçeleri ile İşleme Tesislerinin Ziyareti ve Yerinde Eğitim Programı” düzenlendi.

 

Gaziantep’e gerçekleştirilen çalışma ziyaretinde modern bağcılık ve iyi tarım uygulamalı bağ ve fıstık bahçeleri ile fıstık-üzüm işleme tesisleri Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Uzmanları öncülüğünde 28 yetiştirici ve 12 teknik eleman ile birlikte yapıldı.

 

Program kapsamında sürdürülebilir kırsal kalkınma anlayışıyla, üretici birlikleri ve aile işletmelerinin üretim kapasitesinin artırılması, kırsal işgücünün istihdam edilebilirliğinin yükseltilmesi, yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, refah düzeyinin artırılması ve nüfusun kırsalda tutundurulması” kırsal kalkınmada temel amaç olarak belirlenmiştir. Bu amaç doğrultusunda üreticilerimizin bağ ve fıstık yetiştiriciliğine ilişkin tesisleri yerinde görmeleri ve tecrübe kazanmaları sağlanarak, konuya ilişkin Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü yetkililerince gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

 

Çalışma ziyareti sonucunda modern bağcılık ile fıstık yetiştiriciliği yapan üreticiler ve ziraat mühendisi gibi teknik personellerin güncel teknolojileri, modern üretim tekniklerini ve yeni tarımsal gelişmeleri yerinde görmeleri işlerine bakış açılarıyla ufuklarının gelişmesine vesile olmuştur. Ayrıca program sayesinde üreticiler arasında oluşabilecek bölgesel bir bütünleşmeye de katkı sağlandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-GAZİANTEP


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19