DİKA Girişimcilik Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek” projesi kapsamında Girişimcilik Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

Mardin 5.12.2021 09:49:00 0
DİKA Girişimcilik Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek” projesi kapsamında Girişimcilik Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.DİKA Ajansnın faaliyet gösterdiği Batman, Siirt ve Şırnak illerinden başarılı bulunan üç iş fikri sahibi ödül aldı.

 

 

jansımız tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek” projesi kapsamında Girişimcilik Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi. Ajansımızın faaliyet gösterdiği Batman, Siirt ve Şırnak illerinden başarılı bulunan üç iş fikri sahibi ödül aldı.

Avrupa Birliği ile Ülkemiz tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan proje Ajansımız tarafından yürütülmektedir. Bu proje kapsamında TRC3 Bölgesi’nde yaşayan gençler arasında girişimcilik kültürünün teşviki amacıyla Girişimcilik Yarışması düzenlendi. TRC3 Bölgesi’nde ilk defa düzenlenen girişimcilik yarışmasının hedef kitlesi Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illerindeki 15-29 yaş arasındaki gençler ve bu illerdeki üniversitelerde okuyan öğrenciler oldu.

Yarışmada iş fikirleri ve planları, inovasyondan büyüme ve istihdam oluşturma potansiyeline kadar özel kriterler temelinde jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışmanın kazananları Mardin’de özel bir otelde gerçekleştirilen Ödül Töreni ile açıklandı. Girişimcilik Yarışması’nda başarılı olan üç iş fikri sahibine önemli şirketlerde staj yapma imkânı sağlanacak.

Girişimcilik Yarışması Ödül Töreni girişimcilik konusunda çeşitli alanlardan işinde uzman önemli konuşmacılara ev sahipliği yaptı. Törenin sunucu ve moderatörlüğünü yarışma ve televizyon programları ile tanınmış “Bir Fikrin mi Var” programı yapımcısı Melek Yatırımcı Fuat Sami gerçekleştirdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı konuşmasında “TRC3 Bölgesinde ilk defa düzenlenen Girişimcilik Yarışması sonucunda, yenilikçi fikirleriyle bölgemize değer katacak gençlerimizle bir araya gelebilmekten mutluluk duyuyoruz. Bölgemize bu konuda fayda sağlamak, geleceğin genç girişimcilerini desteklemek ve girişimcilik eko-sisteminin oluşturulması yolunda adımlar atıyoruz” dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu AB Politikaları Program Müdürü Tsvetana Stoycheva ve WEglobal Proje Direktörü Anıl Selvi’nin açılış konuşmalarının ardından, girişimcilik konusunda alanında başarılı uzman konuşmacıların yer aldığı paneller düzenlendi.

İlk panelde, genç girişimci ve Startup Centrum Kurucu Ortağı Nizamettin Sami Harputlu, Bireysel Teknoloji Yatırımcısı Hande Enes ve Teknoloji İletişimcisi Dr. Sertaç Doğanay girişimciliği farklı yönleriyle ele alarak, katılımcılara önemli bilgiler ve ipuçları verdiler.

 

İkinci panelde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim Demircan, KOSGEB Mardin İl Müdür Vekili Onur Şahin ve TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Teknik Destek Projesi Takım Lideri Cleofe Guardigli konuşmacı olarak yer aldı. Katılımcı genç girişimci adaylarına faydalanabilecekleri KOSGEB teşvikleri, genç istihdamı alanında yürütülen politikalar ve proje kapsamında sunulan hizmetleri anlattılar.

 

Panellerin ardından, Yazar Aslıhan Dağıstanlı Aysev ve Leap Natural Kalkınma Uzmanı Emel Demirel Andrews katılımcı genç girişimciler ile bir araya gelerek ilham verici başarı hikâyelerini aktardılar.

 

Programın son bölümünde girişimcilik yarışmasında başarılı bulunan ilk üç genç girişimci adayı açıklanarak kendilerine ödül töreninde iş fikirlerini sunma fırsatı verildi.  Yarışmaya yapılan toplam 67 başvuru arasından, Siirt’ten katılan Neslihan Bulgaz "Eko Bio Pazar" iş fikriyle, Batman’dan Edanur Dursun "Kolektif Atölye" projesiyle ve Şırnak’tan katılan İbrahim Munis "Cizre Memilheva Kurabiyesi" iş fikri ile ödül almaya hak kazandı. Bir aylık staj ödülünün sahibi olan gençler, TRC3 bölgesi dışında başarılı bir şirkette kendilerine sağlanacak staj imkânı ile kendilerini geliştirme, iş fikirlerini ve iş dinamiklerini keşfetme fırsatı bulacaklar.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00