DİKA GENEL SEKRETERLİĞİ GÖREVİNE AYKUT ANİÇ GETİRİLDİ

DİKA Ajansı Genel Sekreterliğine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından kalkınma konularında tecrübeli bir isim olan Aykut Aniç atandı.

Mardin 30.11.2023 12:48:00 0
DİKA GENEL SEKRETERLİĞİ GÖREVİNE AYKUT ANİÇ GETİRİLDİ

DİKA Ajansı  Genel Sekreterliğine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından kalkınma konularında tecrübeli bir isim olan Aykut Aniç atandı.

 

Eski Genel Sekreter  Ahmet Alanlı’nın 23 Şubat 2023 tarihinde istifa ederek Ajansındaki görevinden  ayrılmasının ardından Genel Sekreterlik makamına, DİCLE kalkınma Ajansı  Araştırma Strateji Geliştirme ve Planlama Birimi Başkanı Murat Katı vekalet etti. Ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından DİKA Genel Sekreterliğine Aykut Aniç asaleten atandı.

 

DİKA Yeni Genel Sekreteri  Aykut Aniç, daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ile Maliye Bakanlığı’nda çeşitli görevlerde çalıştı. Ajansımıza atanmadan önce Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamındaki bir kalkınma projesinde koordinatörlük yaptı.

 

Aykut ANİÇ  kimdir?

 

İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 2007 yılında mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi’nde muhasebe alanında yüksek lisans yaptı. Halen Ankara Üniversitesi'nde “Beşerî ve İktisadi Coğrafya” alanında doktorası devam etmektedir. 

 

Meslek hayatına 2007 yılında Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nde başladıktan sonra 2009 yılında Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. Döner sermayeli işletmelerle ilgili çalışmalarda bulundu. 2011 yılında Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü’nde uzman olarak görev yaptı. Kalkınma ajanslarının kurumsallaşması kapsamında kalkınma ajanslarının temel faaliyetlerini ortak bir altyapı üzerinden yürütmeye imkân sağlayan “Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi” nin (KAYS) Bakanlık koordinasyonu, proje ve faaliyet destekleme ile bütçe ve muhasebe başta olmak üzere ikincil mevzuat çalışmalarıyla kalkınma ajanslarının izleme ve denetim faaliyetlerinde görev aldı. 

 

2018 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda çeşitli analiz çalışmaları, kalkınma ajansları koordinasyonu ile proje yönetimlerinde çalıştı. Kalkınma Ajansları Mali Yeterlilik Denetim Komisyonları ve kalkınma ajansları kurumsal performans değerleme çalışmalarında görev aldı. 2021-2023 yılları arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi’nde il proje koordinatörlüğü yaptı. İyi derecede İngilizce bilmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19