DİKA GENEL SEKRETERİ ALTINDAĞ ÖĞRENCİLERLE KARİYER GÜNLERİNDE BULUŞTU

Mardin Final Okulları Kariyer Günleri Söyleşilerine konuşmacı olarak davet edilen DİCLE Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Gelecek ile İş Dünyasında Başarıya Giden Yolları öğrencilere anlattı.

Mardin 26.11.2019 11:58:24 0
DİKA GENEL SEKRETERİ ALTINDAĞ ÖĞRENCİLERLE KARİYER GÜNLERİNDE BULUŞTU

 

Mardin Final Okulları Kariyer Günleri Söyleşilerine konuşmacı olarak davet edilen DİCLE Kalkınma Ajansı  Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ, Gelecek ile İş Dünyasında Başarıya Giden Yolları öğrencilere anlattı.

 

Genel Sekreter Altındağ , Mardin Final Lisesi Koleji öğrencileriyle yaptığı söyleşide, başarılı olmanın en temel kuralının yapılan işi sevmek olduğunu belirterek, iş dünyasındaki yönetici kuşakların yarını sizlersiniz dedi. Ülkemizin son yıllarda kalkınmadaki büyük hamlesinden bahseden Genel Sekreterimiz, burada ülkemizin beşerî sermayesinin güçlü yönlerini, kurumsal kapasitenin sürekli yükseltilmesi gerektiğini, bunun içinde bilginin yararlı hale getirilmesinin şart olduğunu söyledi. Meslek hayatında çok farklı görevlerde bulunduğunu dile getiren Genel Sekreterimiz meslek örgütünde Mimarlar Odası Başkanı, yerel yönetim tecrübesinde Belediye Başkanı, halende bölgesel kalkınma hareketi olan Dicle Kalkınma Ajansı’nda Genel Sekreterlik yaptığını belirterek her meslek grubundan çok şey öğrendiğini söyledi.,

 

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ sözlerine şöyle devam etti. “Ağaç yaş iken eğilir. Şimdiden kendi davranışlarımızı kontrol altına alıp kendinize örnek olabileceğiniz insanları seçmeniz, mükemmel gördüğünüz bir öğretmen, bir arkadaşınız, iyi bir aile dostu ya da bir devlet adamı çok önemlidir. Gelecekteki başarınızın davranışlarınıza bağlı olduğuna inanmalısınız; çünkü inanmak başarmaktır. Yaptığınız işte gülümsemek, empati kurmak, nazik olmak, mutlu olmak, inisiyatif kullanmak, iş birliğine açık olmak, yeri gelince risk almak size tüm kapıları açar. Böylece başarının keyfini çıkarırsınız” dedi.

 

Deneyim ve tecrübelerinden söz edip hayattan çeşitli örnekler veren Genel Sekreteri Altındağ,iş hayatında patronlar, amirler, iş arkadaşları başarının önündeki davranışların kendilerine yeteceğini, bunların içinden doğru olanı seçmenin iş hayatındaki gelişime katkısının büyük olduğunu belirtti. Ajansımızı öğrencilere tanıtarak yaptığı çalışmalardan ve faaliyetlerden bahseden Genel Sekreterimiz kendilerine Ajanslarda çalışmak gibi çeşitli hedefler koymaları gerektiğini ifade etti.

 

Kariyer Günleri Söyleşisi öğrenci ve öğretmenlerin Genel Sekreter Altındağ'a  yönelttikleri soruların ardından sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00