DİKA Faaliyetleri Artuklu Üniversitesi Tarafından Ders Konusu Olarak İşlendi

Mardin Artuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü son sınıf öğrencileri ?Kent Ekonomisi? derslerini Dicle Kalkınma Ajansında işleyerek Ajansın faaliyetlerini ders konusu yaptılar.

Mardin 16.12.2019 12:52:33 0
DİKA Faaliyetleri Artuklu Üniversitesi Tarafından Ders Konusu Olarak İşlendi

Mardin Artuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü son sınıf öğrencileri “Kent Ekonomisi” derslerini Dicle Kalkınma Ajansında işleyerek Ajansın faaliyetlerini ders konusu yaptılar.

 

Son sınıfa gelmiş olan üniversite öğrencilerinin mezun olduklarında iş gücüne katılmak üzere kendilerine yeni ufuklar açmak ve farklı vizyonlar kazandırmak amacıyla Artuklu Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Abdurrauf Aydın tarafından verilen “Kent Ekonomisi Dersi” Ajansımızda gerçekleştirildi.



Ajansın ev sahipliğinde yapılan derse katılan Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ mimar kimliğiyle Mardin kentinin dünden bugüne geçirdiği değişimi değerlendirdi. Ajansın çalışmaları, faaliyetleri ve Bölge’nin 2023 vizyonu kapsamında ulaşılması planlanan hedeflerini anlattı. Ajans’ın kentin gelişim sürecinde nasıl bir rol aldığı konusunda öğrencilere bilgi vererek merak ettikleri soruları cevaplandırdı.



Daha sonra program kapsamında Ajans tarafından gençlere “Ajansların Kurumsal Yapısı ve Destek Mekanizmaları” ile “Bölgesel Planlama: TRC3 2014-2023 Bölge Planı Örneği” başlıklı bir sunum yapıldı. Sunumda Ajansların kuruluş amacı, görev ve yetkileri, kurumsal yapısı ile proje ve faaliyet destekleri konusunda detaylı bilgi verildi. Ayrıca bölgesel planlama süreçleri ve kapsamıyla birlikte Ajansın Bölge Planı deneyimleri aktarıldı. Planlamada katılımcılığın önemi, metodolojisi, üst ve alt ölçekli planlara değinilerek bu kapsamda yapılan çeşitli analizlerden örnekler verildi.



Gerçekleştirilen sunumun ardından değerlendirme bölümünde öğrencilerin konuyla ilgili soruları cevaplandıktan sonra program sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19