DİKA`dan Mardin?de Proje Çalıştayı...

DİKA Ajansı tarafından Mardin?de ?Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı? kapsamında proje istişare çalıştayı gerçekleştirildi. Çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra üniversiteler, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının katıldığı çalıştay Mardi

3.06.2017 13:56:11 0
DİKA`dan  Mardin?de Proje Çalıştayı...

 DİKA Ajansı tarafından Mardin’de “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında proje istişare çalıştayı gerçekleştirildi. Çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra üniversiteler, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının katıldığı çalıştay Mardin’de  Hilton Gerden Inn Otelde gerçekleştirildi.

 

Kalkınma Bakanlığı, kalkınma ajanslarının teknik desteğiyle 2010 yılından bu yana özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki büyük illerde uyguladığı “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” bu yıl Mardin’de de uygulanacaktır. Mardin bu programa ilk defa dahil edildiğinden katılımcılara programla ilgili detaylı bilgi verilmesi ve yapılacak proje başvurularının istişare edilmesi amacıyla DİKA Ajansı tarafından Hilton Garden Inn Mardin Otel’de “Proje Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştaya programdan yararlanabilecek olan kamu kurum ve kuruluşları, kalkınma ajansları, kamu yararına çalışan dernekler vakıflar, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler ve mahalli idare birlikleri katıldı.



Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’nın açılış konuşmasını yapan Ajans Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ, her projenin kendileri için önemli olduğunu, ancak projenin zamanı ve uygunluğunun çok daha önemli olduğunu söyledi. Genel Sekreterimiz “Bu program için 104 milyonluk bir bütçe ayrıldı. Metropolleşen ama altyapısı olmayan, göç alan bir ilin veya çok büyük bir ilçenin dezavantajlarını bertaraf etmeyi amaçlayan çok kıymetli bir program. En güzel yatırım insan üzerine yapılan yatırımdır. Bölgede eğitimden başlayarak, çeşitli etkinlikler yaparak, insanı tanıyabilme ve istihdamı sürdürülebilme adına ajansımızın yaptığı çalışmalara devam edeceğiz” dedi. 

 

DİKA Ajansı  Yönetim Kurulu Başkanı Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın girişimleri ve Ajansın gayretleri sonucunda Mardin ili  son anda  bu programa dahil edildi. Böylece “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” 2017’de eklenen Mardin, Adana ve Mersin’in yanı sıra Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Elâzığ, Malatya, Van ile Sivas olmak üzere toplam 11 ilde uygulanmaya başlandı.

Ülkemizde dengeli bir yerleşme düzeninin sağlanması ve göçün kademeli olarak yönlendirilebilmesi amacıyla nispeten geri kalmış ve sürekli göç veren bölgelerde metropolleşme eğilimi taşıyan kentsel merkez niteliğindeki yerleşim alanlarına yönelik olarak “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” uygulanmaktadır. Programın 2017 yılı uygulaması için 104 milyon TL kaynak ayrılmış olup öncelik geçmiş yıllarda başlayan projelere verilecektir. Mardin ilk defa bu yıl programa dahil edildiğinden, devam eden projelerden kalan kaynağın kullanımında Mardin’e öncelik tanınması önem arz etmektedir. Programa eş finansman katkısı 25 olup kamu kurum ve kuruluşlarında katkı şartı bulunmamaktadır. 

Yapılan proje başvurularında Ajansın değerlendirmesinin ardından değerlendirme komisyonunun onayına sunulacak ve  Değerlendirme komisyonu Mardin Valisinin başkanlığında Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Ajans Genel Sekreteri’nden oluşan komisyon tarafından karar  veriliyor.
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00