DİKA` DAN BÖLGE YATIRIMCISINA BÜYÜK KOLAYLIK!

Ekonomi Bakanlığı?nın, çeşitli konulardaki yatırımcılara özel imkanlarına destek yahut aracı olarak çalışan DİKA Ajansı bir ilke daha imza attı.

Mardin 18.08.2017 10:24:51 0
DİKA` DAN  BÖLGE YATIRIMCISINA  BÜYÜK KOLAYLIK!

Ekonomi Bakanlığı’nın, çeşitli konulardaki yatırımcılara özel imkanlarına destek yahut aracı olarak çalışan DİKA Ajansı  bir ilke daha imza attı. Özellikle alınan teşviklerin ekspertiz işlemlerinin yapılmasında etkili olan DİKA Ajansı , günümüze kadar birçok teşvikin kapanmasında etkin rol oynadı.Artık teşvik başvuruları DİKA  Ajansı  tarafından alınabilecek.

 

DİKA Ajansı Bölge yatırımcılarının yaşadığı zorlukları ve bürokrasinin vatandaşa yansıyan olumsuz yanlarını olabildiğince azaltmak için çalışmalarına  devam ediyor. Bölge deki sermayedarların özellikle Merkez kurumlara olan uzaklık sorununu bertaraf etmek için Ajans olarak birtakım girişimlerde bulundu  Bölgede ihtiyacın olduğunu htiği  Ekonomi Bakanlığı’nın Teşvik Başvurularının yerelden alınması işlemi için Başvuru Alım Sistemine akredite olan DİKA Ajansı  Ekonomi Bakanlığının teşviklerinin artık sadece kapamasını değil, başvurusunu da Ajans  olarak alabilecek. Yani yatırımcılar  artık Teşvik Başvurusunu da kurum  üzerinden yapabilecek ve bu sayede yatırım yerinden uzaklaşmadan yerelde bu işlemlerini gerçekleştirebilme olanağı sağlandı.

 


Yatırımcıya işlemlerinde kolaylık sağlama ve problemli durumları yerelde çözme amacıyla hareket edebn DİKA Ajansı  bu amaç doğrultusunda ilk teşvik başvurunu  aldı.

 

Ata Yatırım sahibi Ahmet Tatar, DİKA Ajansına ilk teşvik başvurusunu yapan yatırımcı Oldu. DİKA Ajansına gerçekleşen  ilk başvurunun güzel bir başlangıç olmasının temenni edildiğini belirten DİKA Ajansı  Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ; ‘İlk defa başvuru Ajans üzerinden yapılıyor, bu girişim Yatırımcımızın önünü açmak için gerçekleştirdiğimiz diğer girişimlerin devamı niteliğinde olup, bizlere gelen taleplerin de doğrultusunda bölgede yenilikçi olan faaliyetlerde istekli olduğumuzun da göstergesidir. Artık Ajans olarak bölgemizde yatırımcımızın ilk işleminden son işlemine kadar destek çıkabilecek bir potansiyelimiz vardır. Umarım ilk başvurumuzdan sonra yenileri de eklenerek bölgede daha fazla girişim olacaktır’’ dedi ve Yatırımcıya  teşekkürlerini iletti, başarılar diledi.



 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79