DİKA`dan AB Sivil Toplum Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı

Avrupa Birliği tarafından yürütülen ?Sivil Toplum Destek Programı Üçüncü Dönem Teklif Çağrısı? ile ilgili dika Ajansı tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarına bilgi verildi.

Mardin 25.08.2019 14:10:01 0
DİKA`dan  AB Sivil Toplum Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı

Avrupa Birliği tarafından yürütülen “Sivil Toplum Destek Programı Üçüncü Dönem Teklif Çağrısı” ile ilgili dika Ajansı  tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarına bilgi verildi.

 

Dicle Kalkınma Ajansı  Dış İlişkiler ve Fonlar Birimi ile Mardin Yatırım Destek Ofisi tarafından, Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı’nca yürütülen Sivil Toplum Destek Programında Üçüncü Dönem teklif çağrısı konusunda Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcilerine yönelik olarak bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.



Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ’ın açılış konuşmasıyla başlayan bilgilendirme toplantısında STK’ların Bölgenin kalkınmasında önemli bir role sahip olduğunu belirten Genel Sekreterimiz Bölgemizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının kurumsal gelişmişlik düzeyinin maalesef düşük olduğunu söyledi. Bölgedeki bu durumu tersine çevirebilmemize aracı olacak birçok hibe programı olduğunu ifade etti. Genel Sekreterimiz “Bunlardan biri olan AB Sivil Toplum Destek Programı ile ilgili Mardin’deki tüm STK’ların haberdar olmasını sağlamak bizim görevimizdir. Bu hibelerden yararlanarak proje geliştirmek görevi ise STK’larımıza düşmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin arttırılmasını amaçlayan bu programdan STK’ların faydalanması ilimize ve Bölgemize de katma değer sağlayacaktır” dedi. 



Açılış konuşmasının ardından program ile ilgili gerçekleştirilen sunumda öncelikle Sivil Toplum Destek Programında Üçüncü Dönem ile ilgili olarak programın genel ve özel amaçları ile bütçesinden bahsedilmiş olup desteklenebilecek ve desteklenmeyecek proje konuları hakkında katılımcılara bilgi verildi. Ardından proje içeriğine uygun örnek faaliyetler anlatıldı. Toplantının sonunda katılımcıların konuyla ilgili merak ettikleri sorular cevaplandırıldı.



Sivil Toplum Destek Programının Üçüncü Dönem proje teklif çağrısının toplam bütçesi 3 Milyon Euro’dur. En düşük hibe destek miktarı 60 Bin Euro en yüksek destek miktarı 100 Bin Euro olarak belirlendi. Programdan dernekler, vakıflar, derneklerle vakıfların federasyon ve konfederasyonları ile kâr amacı gütmeyen kooperatifler yararlanabilecektir. Proje başvuruları 17 Eylül 2019 Saat 17.00’a kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne yapılması gerektiği bildirildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00