DİKA AJANSINDAN MARDİN TARIMINA DEV PROJE

Kızıltepe Ticaret Borsası tarafından Dicle Kalkınma Ajansının Güdümlü Proje desteği kapsamında Ajansıa sunulan ?Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi? projesi hayata geçiriliyor.

Mardin 17.11.2017 09:11:04 0
DİKA AJANSINDAN MARDİN TARIMINA DEV PROJE

Kızıltepe Ticaret Borsası tarafından  Dicle Kalkınma Ajansının Güdümlü Proje desteği kapsamında Ajansıa sunulan “Mardin Gıda Analiz ve Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi hayata geçiriliyor. 

 

Hayata geçirilecej projenin Toplam bütçesi 10 Milyon TL olup, bugüne kadar Dicle Kalkınma  Ajansına sunulan en büyük meblağlı proje özelliğini  taşıyor.

 

Projenin amacı bölgenin ihtiyaç duyduğu yetkili sınıflandırıcı laboratuvar, elektronik satış salonu, dış ticaret istihbarat merkezi, konferans ve eğitim salonlarının olacağı modern bir yapı kurmaktır. Bu yapı içerisinde yer alacak bileşenler bölgenin tarım ve gıda üretim kapasitesi ve verimliliğini arttırarak bölgemizin daha rekabet edebilir bir şekilde piyasalarda yer almasını sağlamaktır.

Güdümlü Projeler Sektörel Katalizördür


Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ Dev Proje ile  ilgili yaptığı açıklamada   “Güdümlü Projeler Ajansımız ile paydaşlar arasında müzakere yoluyla bir fikrin projeye dönüştürülmesiyle bölge planına uygun olarak bölgeye sağlanacak katma değer oranında geliştirilir. Güdümlü Projeler özel sektör işletmeciliğini güçlendirecek şekilde, üretim ve ihracat kapasitesinin geliştirilmesi, iyi uygulama örneklerinin oluşturulması, sektörel ihtisaslaşmanın desteklenmesi, özel bilgi, beceri ve teknolojilerin geliştirilmesi, transferi veya yaygınlaştırılması, işbirliği ağları ve değer zinciri oluşturulması, kümelenmelerin desteklenmesi, yeni sanayi altyapısı ve organizasyon modellerinin geliştirilmesi ve bölgedeki sektörlerin ihtiyaç duyacağı alanlarda insan kaynaklarının geliştirilmesi esasları içerisinde oluşturulur. Bu kapsamda proje üretim ve ihracat kapasitesini geliştirecek, elektronik satış ve analiz konusunda bölgede olmayan iyi uygulama örneğini hayata geçirecek, gıda üretim değer zinciri ile sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve insan kaynakları kapasitesini geliştirecektir. Bu kapsamda projenin geliştirilmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve paydaşlara teşekkür eder, projenin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07