DİKA AJANSI MARDİN`E ÇAĞRI MERKEZİ KAZANDIRMAK İÇİN UĞRAŞ VERİYOR

Mardin Yatırım Destek Ofisinin Mardin?e yatırım yapmaları için Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında teknik destek sağladığı Firmalar sonuçların açıklanması için gün sayarken bir gelişme daha yaşandı.

Mardin 13.10.2017 19:57:57 0
DİKA AJANSI MARDİN`E ÇAĞRI MERKEZİ  KAZANDIRMAK İÇİN  UĞRAŞ VERİYOR

Mardin Yatırım Destek Ofisinin    Mardin’e yatırım yapmaları için Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında teknik destek sağladığı Firmalar sonuçların açıklanması için gün sayarken bir gelişme daha yaşandı.

 

DİCLE Kalkınma Ajansının teknik destek sağladığı    firmalar arasında  yer alan Comdata firması Mardin’de yatırım yapmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda  Mardin Yatırım Destek Ofisi ile tibata geçen firma yetkilileri Mardin’i ziyaret ederek yer bakmak üzere Mardin'e geldiler.



Mardin Yatırım Destek Ofisin tarafından Belirlenen  6 farklı mekanda incelemeler yapan firma yetkilileri Mardin’in yatırım için uygunluğunun sinyallerini verdi. Dünya çapında 15 ülkede faaliyet gösteren firmamızın Türkiye Şubesinin Müdürleri Mardin’de bir yatırım yeri açmak için Firmanın menşei ülkesinden onay alma sonrası bu yatırımın Mardin’e geleceğinin sinyallerini verdi.



En az maliyetle en fazla istihdamın sağlandığı en önemli sektörlerden olan Çağrı Merkezi Sektörünün Mardin’e gelmesi ile Mardin’de işsizlik oranını önemli ölçüde azaltacağı beklenilmektedir. Bu ciddi yatırımın önünde oluşabilecek engeller karşı Mardin’de bulunan üst düzey yetkililerin de olumlu görüşlerini alan firma yetkilileri girişimlerine hız kazandırarak bu yatırımı gerçekleştirmek için süreci hızlandıracaklarını bildirdiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19