DESTİCİ,YAZICIOĞLU DOSYASI İÇİN MALATYA`DA...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, eski BBP Genel Başkanı Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, "Burada hata ise hata, ihmal ise ihmal, kusursa kusur, suikastse suikast, sabotajsa sab

Gündem 17.12.2013 07:55:07 0
DESTİCİ,YAZICIOĞLU DOSYASI İÇİN MALATYA`DA...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, eski BBP Genel Başkanı Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, "Burada hata ise hata, ihmal ise ihmal, kusursa kusur, suikastse suikast, sabotajsa sabotaj, her şeyin net bir şekilde ortaya konmasını ve milletin önünde cereyan eden bu hadisenin aydınlatılmasını bekliyoruz" dedi.

Destici, Helikopter kazasında vefat eden BBP Eski Genel BaşkanıMuhsin Yazıcıoğlu`nun hayatını kaybettiği şaibeli helikopter kazası soruşturmasıyla ilgili, "Biz sonuna kadar bu işin takipçisiyiz ve aydınlanacağından hiçbir şekilde şüphe duymuyoruz” diye konuştu.

Malatya Adliyesi`ne gelen Destici, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ve Başsavcı Vekili Şeyhmus Şat ile görüştü.
 
Görüşmenin ardından adliye çıkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan`ın tayininin, eşinin rahatsızlığından dolayı Ankara`ya çıktığını anımsatarak, "Özden beyin tayini çıkınca yerine yeni bir Başsavcı Vekili görevlendirildi, Şeyhmus Şat. Biz hem kendisine `hayırlı olsun` demek adına, hem de bizim talebimizdi, ısrarlı bir şekilde, yaklaşık 2 yıldan beri, özellikle son bir yılda yoğunlaştırmıştık bunu. Çünkü bizim soruşturma dosyamıza bakan savcı beyin gerçekten iş yükü çok ağırdı. Bu iş yükünün hafifleştirilmesi anlamında talebimiz olmuştu. Hem Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna, hem de Adalet Bakanlığına. Bu talebimiz karşılandı ve yeni bir savcı gönderildi" şeklinde konuştu.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın`ın Yargıtay üyeliğine atandığını bildiren Destici, şunları kaydetti:
"Kendisiyle de dosyayı daha önce 2-3 kere değerlendirme fırsatı bulmuştuk. Son değerlendirmemizi yapmış olduk. Yeni gelen başsavcı vekiliyle ve dosyaya bakan savcı beyle de avukatlarımızla bir değerlendirme yaptık, dosyanın son durumu hakkında. Biz birtakım bilgileri kendileriyle paylaştık ve önümüzdeki süreçle ilgili de tabii gizlilik kararı da var ama bunu da göz önünde tutarak birtakım süreçleri de kendileriyle paylaştık. Bilgi de aldık." 
 
 
"İnşallah önümüzdeki günlerde yeni savcının da gelmesiyle, bizim soruşturma dosyamıza bakan savcının iş yükü azaldığı için soruşturma daha hızlı ilerleyecektir diye düşünüyorum" şeklinde konuşan Destici, şu ifadeleri kullandı:
"Özellikle toplumda, kamuoyunda ve bizlerde `Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımız öldürüldü, bir suikaste veya sabotaja kurban gitti` algısı oluşturan, şüphelerini derinleştiren birtakım maddeler vardı, birtakım hadiseler vardı. Özellikle bunların 3-4 tanesiyle ilgili bizim net beklentilerimiz vardı. Bunlarla ilgili inşallah önümüzdeki günlerde daha kesin adımlar atılacak ve soruşturmanın gereği yerine getirilecektir diye düşünüyorum. Bizim talebimiz ve arzumuz şu, camia olarak biz, bu dosyanın bir an önce aydınlanmasını bekliyoruz. 
Dolayısıyla da burada hata ise hata, ihmal ise ihmal, kusursa kusur, suikastse suikast, sabotajsa sabotaj, her şeyin net bir şekilde ortaya konmasını ve milletin önünde cereyan eden bu hadisenin aydınlatılmasını bekliyoruz. Sonuna kadar da takibimiz sürecektir. İnşallah biz sonuna kadar bu işin takipçisiyiz ve aydınlanacağından hiçbir şekilde şüphe duymuyoruz."
 
 
"Kamuoyunda ne konuşuluyorsa, ne iddia ediliyorsa hepsi dosyada mevcut"
Mustafa Destici, bir gazetecinin "Dosyaya yeni gelen belge var mı?" yönündeki sorusu üzerine, şunları kaydetti:
"Mutlaka vardır. Biliyorsunuz son günlerde basında da yer alan haberler var. Onları da değerlendirme fırsatı bulduk ama dediğim gibi dosyada gizlilik kararı olduğu için biz tamamıyla dosyanın her şeyine hakim değiliz. Çünkü dosyada bir gizlilik kararı var ama biz kendimize ulaşan bütün bilgileri dosyaya ulaştırıyoruz. Avukatlarımız aracılığıyla ve dolayısıyla kamuoyunda ne konuşuluyorsa, ne iddia ediliyorsa hepsi dosyada mevcut. Mevcut olmayan hiçbir şey yok. Hepsi soruşturuluyor ve bu itibarla da baktığınız zaman hiçbir şey dosya dışında değil. Yüzlerce klasör haline gelmiş bir soruşturma dosyasından bahsediyoruz. Biz tabii ki sağlam bir iddianameyle, sağlam delillerle bir an önce dava açılmasını ve dava sürecinin başlamasını bekliyoruz." 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MALATYA



31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19