DESTİCİ:``KAZAYI UNUTMADIK,UNUTTURMAYACAĞIZ``

Gündem 23.03.2014 11:03:36 0
DESTİCİ:``KAZAYI UNUTMADIK,UNUTTURMAYACAĞIZ``

 Malatya’daki Özel Yetkili Mahkemenin kapatılmasının ardından Merhum BBP Şehit Lideri  Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte yaşamını yitiren 1`i gazeteci, 5 kişinin soruşturma dosyası kazanın meydana geldiği Kahramanmaraş`a yeniden gönderildi. Dava dosyasının Kahramanmaraş`a ulaşmasının ardından BBP avukatları ve BBP Genel Başkan Yardımcıları Murat Ekici, Selami Ekici ve Kemal Yavuz birlikte adliyeye giden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, soruşturmayla ilgili Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık’ı ziyaret etti.

Adliye girişi ve çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, “Biliyorsunuz Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasıyla birlikte rahmetli Muhsin başkanımızın ve arkadaşlarımızın soruşturma dosyası tekrar Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı`na gönderildi. Başsavcı Bey de yeni göreve başladı. Biz hem kendisine bir nezaket ziyareti, hayırlı olsun ziyareti yapalım, hem de avukatlarımızla birlikte dosya üzerindeki fikir ve görüşlerimizi kendisine aktaralım istedik. Önümüzdeki günlerde tekrar tabii ki Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı`na ziyaretlerimiz olacak. Çünkü dosya henüz yeni geldi. Tahmin ediyorum ki dosyayı henüz inceleme fırsatı bulmadılar. Onu biliyorum tahmin ediyorum. Onun için şu an dosyanın içeriğinden ziyade biz bugüne kadar gelinen safahatı avukatlarımızla birlikte kendisiyle paylaşacağız. Avukatlarımız teknik olarak, hukuki olarak kendilerine bir takım bilgiler sunacaklar. Taleplerimizi kendilerine ileteceğiz” diye konuştu.

Destici,sözlerine şöyle devamm etti, “Rahmetli Genel Başkanımızın, Muhsin başkanımızın ve şehitlerimizin rahmetlerinin 5’inci senesindeyiz. Kendilerini bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Bugüne kadar hukuk içinde takip ettiğimiz bu süreci yine hukuk içinde ama yılmadan, yorulmadan sonuna kadar hep birlikte takip edeceğiz. Özel mahkemeleri kapatarak dava sürecini, soruşturma sürecini akamete uğratmayı hesap edenler varsa, hesaplarında boğulurlar. Çünkü biz avukatlarımız ile birlikte dün Kahramanmaraş’taydık. Yine sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz, bir kan davası peşinde değiliz, intikam peşinde değiliz. Biz Allah’ın yasakladığı ve men ettiği hiçbir davranış içerisinde olmayız. Biz hakkımızı arıyoruz, hak davamızı arıyoruz. Biz, şehitlerimize ne olduğunu bilmek ve öğrenmek istiyoruz. Sorumluları kimse de mutlaka hukuk önünde hesabının verilmesini istiyoruz ve bu hesap verilene kadar bunun takipçisi olacağız. Asla hiç kimse yorulmamızı, korkmamızı, çekilmemizi, usanmamızı, bıkmamızı beklemesin. Yorulmayız, usanmayız, bitmeyiz, bıkmayız ve sonuna kadar takip edeceğiz” şeklinde konuştu.


Destici şunları söyledi:

“Bakın şu 7 sorunun cevabını vermeden, bunları aydınlatmadan hiç kimse bu dosyayı kapatamaz. Bir, Muhsin Yazıcıoğlu kurtuldu, geliyor bilgisi nereden çıktı. Bildirilen yer niye aranmadı, kimler aramadı. Radar kayıtları 4 dakikalık radar kayıtları nerede. Savcıları, aileleri, bizleri tatmin edecek şekilde verilecek. Oradaki hava hareketliliği mutlaka açığa kavuşturulacak. Oraya olaydan iki saat sonra iki helikopter indi mi inmedi mi mutlaka bu netleştirilecek. Altı, orada biliyorsunuz bir takım helikoptere ait GPS aletleri sökülmüştü. Bunları sökenler önce tutuklandılar, sonra serbest bırakıldılar. Bu işin akıbeti mutlaka açığa kavuşturulacak. Karbonmonoksit hadisesi mutlaka açığa kavuşturulacak. Bu şüpheler ortadayken hiç kimsenin bu dosyanın üzerini kapatmaya gücü yetmez. Ve Allah’ın izniyle yetmeyecek. Biz, siz ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu arkadaşlarını seven milyonlar asla buna müsaade etmeyecek ve etmeyeceğiz. Çünkü biz onları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız”Dedi.




ARTUKLU HABER AJANSI


Anahtar Kelimeler:
27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04