Derik’teki Kazada Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okundu

Derik ilçesinde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla mevlit ve dua programı gerçekleştirildi.

Mardin 28.08.2022 18:18:00 0
Derik’teki Kazada Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okundu

Derik ilçesinde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla mevlit ve dua programı gerçekleştirildi.

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Derik Kaymakamlığı, Derik Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından Derik ilçemiz Üçyol mevkiinde  meydana gelen kazada hayatını kaybeden hemşehrilerimiz için Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Camisinde mevlit ve dua programı düzenlendi.

Mevlit ve dua programı öncesinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Vali Mahmut Demirtaş ve beraberlerindeki heyetle kazada hayatını kaybeden Avukat Baran Açan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileyip Açan ile kazada hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti.

Ziyaretin ardından Erbaş, Vali Demirtaş ve beraberlerindeki heyet mevlit ve dua programı için Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Camisine geçti. Burada yapılan programda Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü ekiplerince Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkçe ve Kürtçe mevlit okundu, kazada yaşamını yitirenler için dua edildi.

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek bir hafta önce beklenmedik bir kaza ile 20 kişiyi Hakk’a uğurladıklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Sabır olmasaydı, nasıl yaşardık dünyada, bu acılara nasıl tahammül ederdik. Aziz kardeşlerim ne yapalım? Olmasaydı bu tür kazalar, ölümler, ani ölümler, ama kaza bu. Ne yapacağız? Sabredeceğiz, ama tedbirlerimizi alacağız. Tedbirlerimizi almak, bizim işimiz. Rabbi' miz, ‘Üzerine düşeni yaptıktan sonra Allah’a tevekkül et.’ Buyuruyor. Biz inşallah üzerimize düşeni yapmaya gayret edelim. Sadece yaşadığımız bu elim kazaya göre demiyorum. Her zaman, hayatımızın her anında üzerimize düşen vazifeyi yapmamız, tedbirli olmamız lazım.”

Ahireti hatırlayarak yaşanılması tavsiyesinde bulunan Erbaş, ibadetlerin ihmal edilmemesi, Allah’ın ve emirlerinin akıllardan çıkarılmaması gerektiğini anlattı.

Okutulan mevlidin ardından Belediye bahçesinde vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Programa Vali Mahmut Demirtaşın yanısıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, AK Parti MKYK Üyesi Cüneyt Yüksel, protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralananlar ve vatandaşlar katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/DERİK


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00