DERİK KAYMAKAMLIĞINDAKİ BÜYÜK İHANETİ VALİ YAMAN AÇIKLADI

Mardin?in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk?e yönelik düzenlenen hain saldırıda yazı işleri müdürü T. E. , ?Bombanın getirilmesi talimatı ve kumandayı ayarladığı? gerekçesiyle İstanbul?da gözaltına alındı.

15.11.2016 15:35:43 0
DERİK KAYMAKAMLIĞINDAKİ BÜYÜK İHANETİ VALİ YAMAN AÇIKLADI

Mardin’in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’e yönelik düzenlenen hain saldırıda yazı işleri müdürü T. E. , ’Bombanın getirilmesi talimatı ve kumandayı ayarladığı’ gerekçesiyle İstanbul’da gözaltına alındı.

 

Mardin'in Derik ilçsei Kaymakamı Muhammed Safitürk'in şehit edilmesi olayında ilçe yazı işleri Müdürü  T.E'nin  Bombayı getirmlerei talimatı ile kumandayı ayarladığı yönünde bilgiye ulaşıldığı ve bu nedenle de  bulunduğu İstanbul'da Güvenkişl Güçleri tarafından göz altına alandığı öğrenildi.

 

İlçe Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan T.E'nin cenaze töreni sırasında gözyaşı döktüğü öğrenildi.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda şehit Safitürk'ün yakın mesaisinde olan kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 28 kişi, İl Jandarma Komutanlığınca da 43 kişi gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı şu an itibarıyla toplam 71'dir. Olayın failleri olduğu değerlendirilen şahıslar ve iş birlikçilerinin tamamı halen gözaltında bulunmaktadır." dedi.

 

Vali Yaman, beraberinde İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan ile Valilikte düzenlediği basın toplantısında, 10 Kasım günü saat 12.00 sıralarında Derik Kaymakamı olarak görev yapan ayrıca İçişleri Bakanlığınca Derik Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Safitürk'e terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcı ile saldırı yapıldığını anımsattı.

 

MARDİN VALİSİ MUSTAFA YAMAN TARAFINDAN BASIN TOPLANTISINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA ŞÖYLE:

 

''DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI;

 

               10 KASIM 2016 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 12.00 SULARINDA DERİK KAYMAKAMI OLARAK GÖREV YAPAN AYRICA BAKANLIĞIMIZIN TASVİBİYLE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ OLARAK GÖREVLENDİRDİĞİMİZ DEĞERLİ KARDEŞİMİZ MUHAMMED FATİH SAFİTÜRK’E BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINCA EL YAPIMI PATLAYICI İLE SALDIRI YAPILMIŞTIR. YARALI KAYMAKAMIMIZIN İLK MÜDAHALESİ DERİK DEVLET HASTANESİ’NDE YAPILDIKTAN SONRA KIZILTEPE DEVLET HASTANESİ’NE SEVK EDİLMİŞ ARDINDAN SAĞLIK BAKANLIĞI’MIZIN KOORDİNASYONUNDA GAZİANTEP DOKTOR ERSİN ARSLAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE İNTİKALİ SAĞLANMIŞTIR.

BURADA YAPILAN TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN 11 KASIM 2016 CUMA GÜNÜ SABAH SAATLERİNDE KAYMAKAMIMIZ KURTARILAMAYARAK ŞEHİT OLMUŞTUR. CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BAŞBAKANIMIZ SAYIN BİNALİ YILDIRIM, İÇİŞLERİ BAKANIMIZ SAYIN SÜLEYMAN SOYLU’NUN BİZZAT TAKİP ETTİKLERİ VE ÇALIŞMALARIMIZDA BİZLERE DESTEK VERDİKLERİ OLAYLA İLGİLİ MARDİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’MÜZCE ÇALIŞMALARA BAŞLANMIŞ, MARDİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NIN TALİMATLARI İLE ŞEHİT KAYMAKAMIMIZIN YAKIN MESAİSİNDE OLAN KAMU GÖREVLİLERİNİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 28 ŞAHIS VE MARDİN İL JANDARMA KOMUTANLIĞINCA DA 43 ŞAHIS YAKALANARAK GÖZALTINA ALINMIŞTIR. OLAYLA İLGİLİ OLARAK MARDİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINCA YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA KAPSAMINDA MARDİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE MARDİN İL JANDARMA KOMUTANLIĞINCA GÖZALTINA ALINAN KİŞİ SAYISI ŞU AN İTİBARİYLE TOPLAM 71 DİR.

İLGİLİ BİRİMLERCE YAPILAN ÇALIŞMALARDA OLAY TARİHİNDEN ÜÇ-DÖRT GÜN ÖNCE DERİK KAYMAKAMLIĞI ÇALIŞANLARI Ş.M, F.B, N.E, Z.D VE Z.E İLE BİRLİKTE BİR TOPLANTI YAPTIKLARI,  BU TOPLANTIDA YAPILACAK SALDIRININ PLANLANDIĞI, KARGO YOLUYLA GELECEK OLAN BOMBANIN KAYMAKAMLIK MAKAMINDA PATLATILACAĞI KARARINI ALDIKLARI DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR.

8 KASIM 2016 SALI GÜNÜ Ş.M ’NİN BİR PERSONEL ARACILIĞIYLA İÇERİSİNDE BOMBA OLAN KARGOYU KAYMAKAMLIĞA GETİRTTİĞİ VE AKABİNDE BOMBAYI KAYMAKAMLIK MAKAMINA YERLEŞTİRDİĞİ, AYRICA 10 KASIM 2016 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT:12.00 CİVARINDA KAYMAKAMLIK PERSONELİ T.E İLE BELEDİYE PERSONELİ V.E TARAFINDAN DAHA ÖNCEDEN YERLEŞTİRİLEN PATLAYICININ UZAKTAN PATLAMASININ SAĞLANDIĞI DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR.

YAPILAN YOĞUN ÇALIŞMALAR SONUCUNDA OLAYIN FAİLLERİ OLDUĞU DEĞERLENDİRİLEN ŞAHISLAR VE İŞBİRLİKÇİLERİNİN TAMAMI HALEN GÖZALTINDA BULUNMAKTADIR. BU MENFUR SALDIRI İLE İLGİLİ OLARAK MARDİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINCA YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA TİTİZLİKLE VE ÇOK YÖNLÜ OLARAK DEVAM ETMEKTEDİR.

GEREK KAYMAKAM OLARAK GEREKSE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLLİĞİNİ FEDAKARCA YAPAN,  YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR İLE VATAN VE MİLLET SEVGİSİNİ ORTAYA KOYAN KAYMAKAMIMIZ MUHAMMED FATİH SAFİTÜRK’E YAPILAN SALDIRI HİÇ ŞÜPHE YOK Kİ MİLLETİMİZİN HUZURUNA VE ÜLKEMİZİN BÜTÜNLÜĞÜNE KAST ETMEKTEDİR.

BİLİNMESİNİ İSTİYORUZ Kİ MİLLETİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇ İLE DEVLETİMİZİN VE HÜKÜMETİMİZİN KARALILIĞIYLA GEREK PKK, GEREK FETÖ, GEREKSE DEAŞ VE BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEKTİR.

GÖREVİ BAŞINDAYKEN UĞRADIĞI SALDIRI SONUCU ŞEHİT DÜŞEN KAYMAKAMIMIZ MUHAMMED FATİH SAFİTÜRK’E, 15 TEMMUZ GECESİ CANLARINI ORTAYA KOYAN ŞEHİTLERİMİZE VE TÜM ŞEHİTLERİMİZE BİR KEZ DAHA CENAB-I ALLAH’TAN RAHMET NİYAZ EDİYORUZ.

AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN.     ''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04