DERİK KAYMAKAMI SAFİTÜRK TRAVEL TURKEY İZMİR FUARINDA ANILIYOR

Bu yıl 10.Düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarında Mardin Valiliği ile Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak kurulan Sembolik stand`ta Derik`te Şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk anısına Derik Zeytini ve Derik Zeytinyağı ziyaret

10.12.2016 14:33:58 0
DERİK  KAYMAKAMI SAFİTÜRK TRAVEL TURKEY İZMİR FUARINDA ANILIYOR

Bu yıl 10.Düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarında  Mardin Valiliği ile Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak kurulan Sembolik  stand'ta Derik'te Şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk anısına Derik Zeytini ve Derik Zeytinyağı ziyaretçilere tanıtılıyor.

 

PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 10 Kasım günü patlatılan  EYP'li saldırıda yaralanan   ve 11 Kasım günü   şehit olan Derik kaymakamı Safitürk, ilçeyi kalkındırmak için tarım ve turizmde yol haritası hazırlamış , son röportajında Derik zeytinini markalaştırmak için yaptıkları çalışmaları anlatan Şehit Kaymakam Safitürk"İnşallah turizm fuarlarında Derik zeytini yerini almış olacak" diyerek hazırlıklarını MARTOD Başkanı Özgür Azad Gürgör ile Ortak çalışma yaparak,8 Kasımda ziyarete açılan 10.Travel Turkey İzmir Fuarında Derik Zeytini ile Derik Zeytinyağını  tanıtma heyecanını yaşıyordu.

 

 Kaymakam Safitürk, İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında ilçede zeytinyağı çıkartma, paketleme ve sabun atölyesi kurmuştu. Şehit kaymakam, atölyelerde üretilen "Derik Kaymakamlığı" ve "Derik Belediyesi" logosunun bulunduğu şişelerdeki zeytinyağlarını ilçeye gelen misafirlere hediye ediyordu. Burada yıllık yaklaşık 250 kilogram zeytinyağı paketlenirken, bu sayede ilçenin tanıtımına katkı da sunulmaya çalışılıyordu. Kaymakam Safitürk, yaptığı açıklamada zeytinin yeterince katma değeri oluşturulamamış bir ürün olduğunu belirtmişti. Derik'in en önemli zeytin çeşidi "halhalı" olarak tanımlanıyor. Bunun dışında belloti, zıncoki, mavi, guleki çeşitleri de bulunuyor. Vatandaşlar zeytin alanlarının tamamına yakınını kendi imkânlarıyla suluyor ve kesinlikle yapay gübre kullanılmıyor.

 

Şehit Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün  Derik Zeytini ile Zeytinyağını tanıtma çabası ve Projesini sembolik olarak fuarda yaşatmak için    Mardin Valiliği ile Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak   stand  kurularak Derik'te Şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk anısına Derik Zeytini ve Derik Zeytinyağı ziyaretçilere tanıtılıyor.

 

Açılan stand'ta Şehit Safitürk'ün Resimleriinin yanısıra Derik Zeytini ile Zeytinyağının tanıtımı yapılarak ziyaretçilere tanıtımı yapılıyor.

 

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ü anmak ve ideallerinden biri olan Derik Zeytini ile Deriik Zeytinyağının tanıtımını yapmak üzere hazırlanan standın açılması dalayısıyla minik bir tören düzenlendi.Törene DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ,Mardin Kültür ve Turizm İl Müdürü Alaattin Aydın ve MARTOD Başkanı Özgür Azad Gürgör  katıldı.

 

Ziyaretçilerden yoğun ilgi gören Derik standı ile İlgili Olarak Artuklu Haber'e özel Açıklama yapan MARTOD Başkanı Özgür Azad Gürgör,Çok Duygulu anlar yaşadığını ve Heyecanlandığını belirterek,Bu Furda Birlikte bulunma Heyacanını paylaşmak üzere Plan yaptığımız Şehit Derik Kaymakamı Rahmetli Muhammed Fatih Safitürk ile defalarca bir araya gelerek hazırladığı Tanıtım projesini hayata geçirmenin planını yapmıştık.Ancak  ne yazık ki  Şehit edilmesi nedeniyle Kendisinin bulunamadığı,Ancak kalbimizde yaşattığımız rahmetle ve Minnetle andığımız Derik Kaymakamını sembolik olarak ta olsa açılan stand ile hayata geçirmeye çalıştık.Bir kez daha Kaymakam safitürk'ü rahmetle ve şükranla anıyoruz.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR

ÖZEL HABER


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22