DENIZE MEYDAN OKU Film Gösterimi, AKM’nin Yeşilçam Sineması Sahnesi’nde Gerçekleşti

2005’ten bu yana yelken sporunun açık deniz branşında projelerine devam eden Tolga E. Pamir, 2021’de gerçekleştirdiği Solo Challenge4SEAS / Türkiye Turu Rekoru projesiyle bir ilke imza attı.

Kültür ve Sanat 15.01.2022 12:23:00 0
DENIZE MEYDAN  OKU Film Gösterimi, AKM’nin Yeşilçam Sineması Sahnesi’nde Gerçekleşti

2005’ten bu yana yelken sporunun açık deniz branşında projelerine devam eden Tolga E. Pamir, 2021’de gerçekleştirdiği Solo Challenge4SEAS / Türkiye Turu Rekoru projesiyle bir ilke imza attı. Tek başına, sadece yelken ve rüzgâr gücünü kullanarak Hopa Limanı ila İskenderun Limanı arasındaki parkuru durmadan ve dışarıdan hiçbir yardım almadan tamamlayan Pamir, bu projeyi belgesel tadında kısa bir filme dönüştürdü. Film gösterimi, AKM’nin Yeşilçam Sineması Sahnesi’nde Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Türkiye Yelken Federasyonu’nu temsilen Yat Komitesi Başkanı Alican Turalı, projeye eşlik eden sponsorlar ve medya mensupları eşliğinde gerçekleşti.

 

olga E. Pamir, 2021’de Türkiye Turu Rekoru kapsamında; Türkiye Yelken Federasyonu’nun da onayıyla Artvin/Hopa - İskenderun arası bin 500 deniz milini, 16 gün 16 saat 27 dakika 31 saniyede karaya hiç ayak basmadan tamamladı. Bu rekor denemesini gün ve gün kayıtlara alan Pamir, yaşadığı anları #4DENIZEMEYDANOKU ismini verdiği 45 dakikalık belgesel tadında bir filme dönüştürdü. Prodüktörlüğünü kısa film festivallerinde ödülleri bulunan Abdülmelik Öcal ile birlikte yapan Tolga E. Pamir, #4DENIZEMEYDANOKU’yu 2022’de Fransa Doğa ve Macera Filmleri Festivali’ne götürerek ülkemizi ve 4 denizimizi tanıtmayı hedefliyor.  
 
Pamir, film gösterimi sonrası 2022’de gerçekleştireceği “Duo Challenge4SEAS” adını verdiği yeni Türkiye Turu Rekoru’nun basın tanıtımını da yaptı. Bir kadın yelkenciyle birlikte dört denizimize meydan okuyacak olan yelkenci, 15 kadın adayın projeye başvurduğunu belirtti. Sponsorlar ve adaylarla yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, Sevda Ersezer ve Gamze Çelikyılmaz isimli iki adayla ön hazırlık dönemine başlayacağını belirten Tolga E. Pamir, Nisan ayında karar verilecek nihai adayla rekor denemesini gerçekleştireceğini söyledi. 
 
Duo Challenge4SEAS’de bir öncekinden farklı olarak, bir kadın yelkenciyle dört denizimize meydan okuyacak olan Pamir, bu projeyle kadın erkek eşitliğine dikkat çekmek istiyor. “Kadınların bu tip konfor alanından uzak, meydan okumaya yönelik sporlarda çok başarılı olduklarına inanıyorum. Yelken sadece erkeklerin yaptığı bir spor branşı değil. Tam aksine, açık deniz yelkenciliğinin getirdiği zorlu ve çetin doğa koşulları karşısında kadınların daha dayanıklı olabileceğine eminim” diyen Pamir, Dünya Yelken Federasyonu’nun cinsiyet eşitliğini önemli bir kriter olarak stratejisine aldığını ve bu seferki rekor denemesiyle ülkemizden de bu mesaja bir katkı sağlanacağını dile getirdi. 
 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71