DEMİRTAŞ,İFTARINI ÇADIRDA AÇTI

Cumhurbaşkanı adayı,Demirtaş, Ulu Cami iftar çadırında yurttaşlarla buluştu

Siyaset 6.07.2014 17:52:47 0
DEMİRTAŞ,İFTARINI ÇADIRDA AÇTI

Diyarbakır Ulu Cami önünde bulunan iftar çadırında iftar yemeğine katılan HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve Yenişehir ile Sur ilçe belediyeleri eşbaşkanları da eşlik etti. Her kesimden yurttaşın bulunduğu iftar çadırında Kore’den ve Suriye’den gelen misafirler de Demirtaş ve eşbaşkanlarla aynı sofrada yemek yedi.

İftar saatinin gelmesine yakın çadıra gelen Demirtaş ve eşbaşkanlar, halk tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Demirtaş ve eşbaşkanlar çadırda bulunan Güney Koreli turistleri de masalarına davet ederek ezanın okunmasıyla beraber halk ile beraber iftarını açtı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile toplumun yüzde 80`ini oluşturan ezilen ve ötekileştirilenlerin ilk defa kendi ilkelerini, ezilmişliğini ve yok sayılmışlığını dile getirme fırsatı yakaladığını ifade etti. Demirtaş, “Cumhurbaşkanı adayı olarak bütün kesimlerin taleplerini ve ilkelerini temsil etmeye ve mahcup etmemeye çalışıyorum" dedi.

`Belediyeye yapılan saldırı halkın iradesine saldırıdır`

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi binasına yapılan saldırıyı değerlendiren Demirtaş, bu tür yaklaşımların çirkin olduğunu ifade ederek, "Büyükşehir belediyemiz her türlü sorunu diyalog ve tartışmayla çözme şeklinde bir usul ve yöntem izliyor. Yıllardır yürüttükleri tarz budur. Eş başkanlarımız söz konusu sorunu çözmek için günlerdir diyalog sürdürüyorlar. Ama bugün bu diyalogları bir tarafa bırakarak çirkin ve çetevari bir şekilde belediyemize saldırılması halkın iradesine saldırıdır. Kimsenin bu tür yöntemlere başvurmaması gerekiyor. Sonuç almaz, alamaz. Tam tersine zarar görürler. Umarım bir daha yaşanmaz bu tür şeyler" diye belirtti.

`Türkiye`de yok sayılanlar bu seçimde kendilerini temsil etme fırsatını yakaladı`

Demirtaş, iftar yemeğinin ardından tekrardan soru yönelten gazetecilere, kendileri için halk ile bir arada olmanın farklı veya orijinal bir şey olmadığını, çünkü her zaman halkın içerisinde olduklarını belirterek, halkın arasından gelen biri olarak halkın hangi konuda ne düşündüğünü, ne hissettiğini, ne yaşadığını çok iyi bildiğini söyledi. Kendisinin de emekçi çocuğu olduğunu ifade eden Demirtaş, iftarını açtığı çadırın kurulduğu mahalledeki çocukları göstererek, "Bu çocukların yaşadığı ve büyüdüğü gibi ben de büyüdüm. Bu mahallede büyüdüm. Bu mahalle benim çocukluğumun geçtiği mahalle. Dolayısıyla İstanbul`da da Trabzon`da da Antalya`da da Diyarbakır`da da emekçi ve yoksul çocuklar nasıl büyüyor, halk nasıl yaşıyor, bunu çok iyi bilirim. Bu cumhurbaşkanlığı seçiminde de ilk defa benim şahsımda halkın geniş kesimlerinin devletin üst kademesine talip olma fırsatı çıktı. Türkiye toplumunun bunu iyi değerlendirmesi lazım. Bu benim şahsım veya kişiliğim ile ilgili bir mesele değil. Diğer herhangi bir adaya oy verilmesi sistemde herhangi bir sorgulamaya yol açmaz. Ama halk, ezilenler, ötekileştirilenler, Türkiye toplumunun yüzde 80`i ezici çoğunluğu ilk defa kendi ilkelerini, ezilmişliği ve yok sayılmışlığını bu seçimde bir talep olarak dile getirme fırsatını yakaladı. Cumhurbaşkanı adayı olarak da ben bütün kesimlerin taleplerini ve ilkelerini temsil etmeye çalışıyorum. Onları mahcup etmemeye çalışıyorum" dedi. 

Açıklamanın ardından iftar çadırından ayrılan Demirtaş ve eşbaşkanlar fotoğraf çektirmek isteyen yurttaşlarla fotoğraf çektirdikten sonra alkışlar eşliğinde iftar çadırından ayrıldılar.

 

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90