Demirtaş, Şenyurt Sınır Kapısı`nı ziyaret etti.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, kapatılan Rojava sınır kapılarının durumuna dikkat çekmek amacıyla Şenyurt Sınır Kapısı`nı ziyaret etti.

Polisiye Haberler 23.08.2013 11:38:15 0
Demirtaş, Şenyurt Sınır Kapısı`nı ziyaret etti.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, kapatılan Rojava sınır kapılarının durumuna dikkat çekmek amacıyla Şenyurt Sınır Kapısı`nı ziyaret etti. 
Mardin ve ilçelerinde çeşitli temaslarda bulunan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aralarında bulunduğu,Mardin BDP Miletvekilli Erol Dora,Belediye Başkanı Ferhan Türk,PM üyesi,Mardin BDP İl ve İlçe başkanları, Bölge belediye başkanları,başkan yardımcıları,DTK, HDK, İl Genel Meclis üyeleri ve beraberindeki heyet, Rojava ile kapalı durumda bulunan sınır kapılarına dikkat çekmek için Şenyurt Sınır Kapısı`nı ziyaret etti. 
Demirtaş ve beraberindeki heyet kent girişinde kitlesel olarak karşılandı. Sınır kapısında açıklama yapan Demirtaş, Türkiye ile Rojava yönetimi arasında sağlıklı ilişkilerin kurulması için görev alabileceklerini ifade etti. Demirtaş, "Aslında burası resmi sınır kapısından çok zaman zaman günlük giriş çıkışların olduğu, insani yardımların gerçekleştiği bir bölge. Bizler de buradan özelikle çevre illerden toplanan yardımların buraya, yani Şenyurt`taki kapı kullanılarak öbür tarafta yardım bekleyen insanlar için çaba sarf ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı ve İçişler Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde işte bu sınır kapısının insani yardım koridoru olarak sürekli açık tutulması bekliyoruz. Çünkü daha önce yapılan siyasi görüşmelerde PYD yetkililerinin Türkiye`ye davet edilmesi, onlarla görüşülmesi özellikle bu insani yardım ve sınır kapıların açılması meselesinin artık bir sorun olmaktan çıkmasını gerektiriyor. Buradan yardımların karşı tarafa götürülmesi ve yine iki ambulans yardım mahiyetinde karşı tarafa geçmesini bekliyoruz. Şuana kadar bütün bu işleyiş ciddi bürokratik engellerle karşılaşıyordu. Biz bugünden itibaren bu sorunun çözülmesini, artık hiçbir bürokratik engel olmadan rahatlıkla yardımların Rojava`ya ulaştırılmasını bekliyoruz" dedi. 

Konuşmanın ardından Demirtaş ve beraberindeki heyet, sınır kapısından ayrıldı.


ARTUKLU HBER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00