DEĞERLERİMİZİ KAYBETMEDEN DEĞERLENDİRMEK,DİLİMİZE SAHİP ÇIKMAK.PROF.DR.OKTAY SİNANOĞLU

27 Haziran 2015 İstanbul,Caddebostan Kültür Merkezi?nde ;Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD)?ün düzenlediği programda; Arkadaşları,öğrencileri,okuyucuları, dün kendisini uzun bir tatile yolculadığımız Prof. Dr.Oktay SİNANOĞLU?nu anlattılar.

Kültür ve Sanat 30.06.2015 12:13:52 0
DEĞERLERİMİZİ KAYBETMEDEN DEĞERLENDİRMEK,DİLİMİZE SAHİP ÇIKMAK.PROF.DR.OKTAY SİNANOĞLU

 27 Haziran 2015 İstanbul,Caddebostan Kültür Merkezi’nde ;Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD)’ün  düzenlediği  programda; Arkadaşları,öğrencileri,okuyucuları,  dün  kendisini  uzun bir tatile yolculadığımız  Prof. Dr.Oktay SİNANOĞLU’nu   anlattılar.

-Öğretim Görevlisi   Bahri ESKİN

-Prof.Dr.Metin  ARIK.

-Prof.Dr.Gediz  AKDENİZ.

-Prof.Dr.Bekir   KARAOĞLU.

-Prof.Dr.Coşkun   ÖZDEMİR.

-Prof.Dr.Tolga   YARMAN’ın  konuşmacı  olarak katıldığı anı  tazeleme programı sahnede seslendirilen ,Sinanoğlu’nun kardeşi Esin AVŞAR’ın şarkılarıyla daha da anlamlıydı.Prof Dr.Oktay SİNANOĞLU’nun eşi  Dilek SİNANOĞLU hanımefendi  bu seçkin toplulukta bulunanlar arasındaydı.

         Katılımcılardan,  Yıldız Teknik Üniversitesi  Öğretim Görevlisi Fethi Murat DOĞAN:

   - ’’SİNANOĞLU  Türkçe’nin matematiksel bir dil olduğunu belirterek,dünyaya tanıtmış,hatta  bir ordu gibi tek başına dilimizi savunmuştur.Bu kıymetli bilim adamını saygıyla anıyorum. ‘’  dedi.

’’ TÜRKLER NASIL VE NİÇİN MÜSLÜMAN OLDU?’’  adlı eseriyle   tanıdığımız , Ekonomist,Araştırmacı-Yazar Oğuz ÇETİNOĞLU :

          -‘’Biz Prof.Dr.Oktay SİNANOĞLU’ yla  Türkçe kültürel zenginliklerimizden başka ,  birde soyadlarımız SİNANOĞLU,ÇETİNOĞLU olduğundan(OĞLU) ortak paydamızla  Türk kardeşiz. Kendisini rahmet ve saygıyla anıyorum’’ dediler.

          Program; Prof.Dr.Oktay SİNANOĞLU eserlerinin yer aldığı kitap standını ziyaretle devam etti.O günün anısı olarak SİNANOĞLU hocamızın fotoğrafı önünde bizde özçekim yaptık.

            Sağ başta Araştırmacı-Yazar Oğuz ÇETİNOĞLU,Artuklu Haber Ajans’tan ben  Hülya ASLAN ,Öğretim Görevlisi Fethi Murat DOĞAN ve eşi .

 

HABER AJANS,Hülya ASLAN 30,06.2015

      

 

 

 

 

 

 

 

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04