DBP KONGRESİNE YOĞUN KATILIM

Demokratik Bölgeler Partisi`nin 3. Olağanüstü Kongresi?ne Mardin Büyükşehir Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay katılım sağladı.

Mardin 25.08.2015 10:20:22 0
DBP KONGRESİNE YOĞUN KATILIM

Demokratik Bölgeler Partisi'nin 3. Olağanüstü Kongresi’ne Mardin Büyükşehir Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay katılım sağladı. Kürtçe direniş şarkıları özerklik talepleri ile başlayan Kongreye, Kürt siyasetini bir araya getiren Kürtlerin dostları da katıldı. Yönetim değişikliğine gidecek olan DBP'nin çok sayıda delegesinin tutuklanmış olması da Kongre salonuna yansıdı.
Kongreye, HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Ahmet Türk, Februniye Akyol, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Urfa milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Ağrı Milletvekili Leyla Zana, DEP eski Milletvekili Selim Sadak ve çok sayıda HDP milletvekilleri, Barış Meclisi üyesi İmam Canpolat, Halkevleri Yöneticisi Dilşat Aktaş ve çok sayıda konuk katıldı.
DBP'nin talepleri pankartlara yansıdı
Sık sık Kürtçe direniş şarkılarının çalındığı salona "Rojava Devrimi'ni selamlıyoruz", "Arin Mirkan ölümsüzdür, Mirkan yoldaşın fedai ruhu zaferi getirecek", "Özgür Önder, Özgür kimlik", "Arinleşen gençlikle özgür Önderliğe", "Öz yönetimlerle özgür yaşamı inşa ediyoruz" benzeri çok sayıda BDP'nin taleplerini dile getiren pankart asıldı. Salona ayrıca PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın büyük bir posteri ile özgürlüğünü talep eden pankartlar asıldı. Böylece, DBP'nin Demokratik Özerklik, özyönetim, çözüm talebi ve PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebi salona yansıtılmış oldu.
Kongre salonunda ikili güvenlik bariyeri
Kongrede ciddi güvenlik önlemleri alındı. Bir yandan Salon dışında polis bariyeri oluşturularak salona girenler polisler tarafından aranırken, salonun girişinde DBP görevlileri ikinci bir güvenlik koridoru oluşturdu. Salona girenlerin üstleri, çantaları aranarak katılımcılar ikili güvenlik bariyerinden geçirilerek salona alındı.
Delegeleri tutuklanan parti
Daha önce Kürt siyasi hareketinin partilerinin kongrelerinde görülmeye alışkın olunan kitlesel kongreler yerine bu kongre sadece delegelerin katılımıyla sınırlı tutuldu. Ancak son dönemlerde yapılan operasyonlarda DBP'nin çok sayıda kongre delegesi, belediye meclis üyesi ve belediye başkanı tutuklanması kongreye de yansıdı.
Kongrenin yapılması için salt çoğunluk yakalandığında Kongre "Kürdistan ve dünya devrim şehitleri" için yapılan saygı duruşu ile başladı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçuk, Kongre ile DBP'nin sadece Kürdistan ve Türkiye değil bütün Ortadoğu'daki mücadelelere öncülük edeceğini belirtti.
Kongre divan eş başkanlığına Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ve Hafize İpek seçildi.
      

     ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07