DARBE ŞEHİDİ ANKARA`DA DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Genelkurmay önünde açılan ateş sonucu şehit düşen Altındağ Belediye çalışanı Celalettin İbiş, gözyaşları arasında ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

18.07.2016 14:30:10 0
DARBE ŞEHİDİ ANKARA`DA DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Genelkurmay önünde açılan ateş sonucu şehit düşen Altındağ Belediye çalışanı Celalettin İbiş, gözyaşları arasında ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.  

Altındağ Belediye Başkanı  Dr.Veysel Tiryaki yaptığı açıklamada , “Vatanı için kendini kurşunların, tankların önüne siper eden bu kahramanlar asla unutulmayacaktır” dedi.

Altındağ Belediye Personeli Celalettin İbiş’in cenaze namazı Hacı Bayram Camii’nde kılındı. Başkanı Veysel Tiryaki'nin  de bulunduğu cenaze töreninde, Altındağ ilçe müftüsü Enver Türkmen, darbe girişiminde bulunan vatan hainlerine lanet yağdırdı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek ve AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, ilçe teşkilat üyeleri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş ve belediye personellerimizin de hazır bulunduğu cenaze namazında gözyaşları sel oldu aktı. Şehidin eşi ve çocukları, ayakta durmakta zorlandı.

Helallik istenmesinin ardından tekbirler eşliğinde omuzlara alınan Celalettin İbiş’in cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Darbe girişimini püskürtmek üzere meydanlara inen Altındağlı vatandaşlardan 6’sı şehit oldu. Belediye çalışanımız Celalettin İbiş’in yanı sıra Güneşevler Mahallesi sakini İbrahim Ateş, Karapürçek Mahallesi sakini Yusuf Elitaş, Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakini Muzaffer Ayddoğdu, Alemdağ Mahallesi sakini Suat Aloğlu, Hacettepe Mahallesi sakini Mucip Arıkan da hayatını kaybetti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. Türk milletinin demokrasiye ve milli iradeye canı pahasına sahip çıktığını söyleyen Başkanımız, vatana ihanet içinde olanların mutlaka hesap vereceklerinin de altını çizdi. Başkanımız, darbe girişimini püskürtmek için canını siper eden tüm şehitlerimizin ve yaralı vatandaşlarımızın asla unutulmayacağını söyledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30