DAĞLIK KARABAĞ`DA SÖZDE CUMHURBAŞKANI YEMİN TÖRENİ

Azerbaycan`ın işgal altındaki bölgelerinde yaratılan sözde devlet, dünyanın COVID-19 salgını ile uğraştığı zamanda, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri" düzenleyerek, daha sonra 21 Mayıs`ta Şuşa`daki yemin töreni yapmaya hazırlanarak, uluslararası hukuk, barış v

Türk Dünyasından Haberler 21.05.2020 00:06:22 0
DAĞLIK KARABAĞ`DA SÖZDE CUMHURBAŞKANI YEMİN TÖRENİ

Azerbaycan'ın işgal altındaki bölgelerinde yaratılan sözde devlet, dünyanın COVID-19 salgını  ile uğraştığı zamanda, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri" düzenleyerek, daha sonra 21 Mayıs'ta Şuşa'daki yemin töreni yapmaya hazırlanarak, uluslararası hukuk, barış ve istikrar için bir tehdit oluşturmaktadır ve bu Azerbaycan'a karşı bir provokasyondur.

 

Karabağ Azerbaycan'ın ayrılmaz parçasıdır ! Bazı devletler ve uluslararası örgütler Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediklerini ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti denilen sözde devletdeki seçimleri tanımadıklarını söyleyerek “seçim” şovunu kınadılar. Avrupa Birliği, AGİT, NATO, İslam İşbirliği Teşkilatı, Katılmama Harekatı, Türk Konseyi, GUAM, Avrupa Parlamentosu, TURKPA, yetkili medya ve önde gelen bireyler de dahil olmak üzere dünya çapında birçok ülke bu "seçim"i sabotaj olarak nitelendirdi. Onlar Kafkasya'da barış ve istikrara yönelik sorumsuz siyasi adımı, sorunun barışçıl yollardan çözülmesinin önünde ciddi bir engel ve uluslararası hukuka bir tehdit olarak nitelendirerek, bu "seçimleri" ve sonuçlarını yasadışı ilan ettiler. Sadece Ermeni liderliği, çakma rejimler ve Ermeni lobisi tarafından desteklenen, başka hiç bir uluslararası örgüt veya ülke tarafından tanınmayan sözde rejim tarafından düzenlenen “seçimler” uluslararası hukuka aykırıdır.

 

Aynı zamanda, Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ sorununun çözümüne ilişkin tartışmaları kötü etkileyen bu adım, diğer tarafın gerçek niyetini bir kez daha ortaya koyuyor ve sorunu çözmeği amaçlamıyor. Yasadışı bir parlamento tarafından hileli seçim yapılması Ermenistan'ın barış görüşmelerinde uluslararası toplumu kandırmaya çalıştığını kanıtlıyor. Bu nedenle dünya güçleri ve uluslararası örgütler Ermenistan'ı uluslararası hukuk normlarına uymaya zorlayarak daha ciddi baskı ve yaptırımlar uygulamalıdır.

 

Biz Azerbaycan'ın uluslararası hukuk tarafından tanınan toprak bütünlüğüne aykırı olarak geçirilmiş sahte cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yemin törenlerini kabul etmiyoruz. Antalya'da yaşayan Azerbaycanlılar, Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği ve Diaspora Teşkilatı olarak işgal edilmiş Azerbaycan topraklarında, bunu özellikle Hocalı faciasında sivilleri öldüren bölücü rejimin ve Ermenistan'ın suç faaliyetlerinin devamı olarak kabul ediyor ve bu kışkırtıcı eylemleri şiddetle kınıyoruz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00