Cumhuriyet Bayramında Mamak semaları meşalelerle aydınlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Mamak’ta büyük coşkuyla kutlandı. Gün boyu çeşitli etkinliklerin yapıldığı Mamak’ta akşam saatlerinde binlerce kişinin katılımıyla fener alayı düzenlendi.

Ankara 30.10.2021 10:51:00 0
Cumhuriyet Bayramında Mamak semaları meşalelerle aydınlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Mamak’ta büyük coşkuyla kutlandı. Gün boyu çeşitli etkinliklerin yapıldığı Mamak’ta akşam saatlerinde binlerce kişinin katılımıyla fener alayı düzenlendi. Şahap Gürler Pazar yerinde, sin sin ateşinin çevresinde büyük heyecan ve coşkuyla toplanan vatandaşlar, Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin  gösterileriyle cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Fener alayına, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, belediye meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz
Mamak’ta Cumhuriyet  coşkusunun her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçtiğini ifade eden Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, “ Öncelikle cumhuriyetimize sahip çıkan bütün Mamaklılara ve bu programların hazırlanmasında emeği geçen belediyemize teşekkür ediyorum. Türk milleti büyük bir millet, Türk Devleti büyük bir devlettir.  Bundan dolayıdır ki zaman zaman ülkemize hem içerden hem dışardan saldırılar olmaktadır. Fakat milletimiz birlik ve beraberliğinden ödün vermeden her zaman bu saldırıların üstesinden gelmeyi bilmiştir. Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güvenli bir biçimde yaşıyor, geleceğe umutla bakıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.  Bizlere düşen en büyük görev her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış ülkemizi koruyup kollamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyorum.
 
Cumhuriyet meşalesi ilelebet yanacak
Cumhuriyetin ve demokrasinin meşalesinin hiçbir zaman sönmeyeceğini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Bugün 29 Ekim. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıl dönümü. Fener alaylarımızla, kutlamalarımızla hep beraber var olduğumuzu, bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu bir kere daha göstermiş olduk. Bu iradeyle hem dosta güven vereceğiz hem de düşmana korku salacağız. Al bayrağımız gökyüzünde dalgalansın, ezanımız kıyamete kadar yankılansın devletimiz kıyamete kadar var olsun” dedi.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK
HABER;ABDULLAH ORTAÇ

30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61