CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`DAN 21 GÜNLÜK TEMEL EĞİTİM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısının ardından gazetecilerin ülke gündemine ilişkin sorduğu çeşitli soruları yanıtladı.

24.07.2018 15:26:50 0
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`DAN 21 GÜNLÜK TEMEL EĞİTİM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısının ardından gazetecilerin  ülke gündemine ilişkin sorduğu çeşitli soruları yanıtladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir gazeteci tarafından sorulan "Bedelli askerlikteki 21 günlük süre sosyal medyada hala tartışılıyor. Bu sürenin düşmesi gibi bir ihtimal var mı?" sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tartışılır, bir şey yok. 21'den aşağı düşme yok, 21. 28 malum 21'e düşürüldü, bunu yaptık. Ayrıca süre olarak da yaş noktasında asgari 25 yaş ama azamisi 38 olarak ifade edilmişti. Şimdi 38 yaşını da kaldırdık artık  önü de açık." diye cevaplayarak 21 Günlük Temel Eğitim konusuna son noktayı koydu.

 

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında da,  bedelli askerlikle ilgili kanunun da bu hafta Meclisten geçeceğini, o konuda verdikleri  sözü tutmuş olacaklarını söyledi.

 

Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

"Batı ülkelerinde askerlik için personel bulunamadığı bir dönemde, biz yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkartmak zorunda kalıyoruz. Bu durum, askerlik meselesini yeni ve daha köklü anlayışla ele almamız gerektiğini gösteriyor. Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye'yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine inşallah kavuşturmuş olacağız.

 

Türkiye'nin yürüttüğü mücadeleleri, sınırlarımız içinde ve dışında gerçekleştirdiğimiz operasyonları yükümlüler eliyle yapma imkanımızın kalmadığı açıktır. Bununla birlikte milletimizin askerlikle bağının tümden kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir ve onun ruhundaki o hassasiyeti o inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve tatbiki olarak verebileceğimiz hem de Türk Silahlı Kuvvetlerinin insan gücünü, uzmanlığa dayalı hale getirebileceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz."dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33