Çubuk`ta Küçükali Camii İbadete Törenle Açıldı

Çubuk'a bağlı Küçükali Mahallesi'nde mahalle halkı tarafından yaptırılan Küçükali Cami, Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın da katıldığı törenle ibadete açıldı.

5.05.2014 10:52:41 0
Çubuk`ta Küçükali Camii İbadete Törenle Açıldı

Çubuk’a bağlı Küçükali Mahallesi’nde mahalle halkı tarafından yaptırılan Küçükali Cami, Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın da katıldığı törenle ibadete açıldı.
İlçeye bağlı Küçükali Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar eski camilerinin yerine yenisini yapmak için imece usulü ile bir yıl çalıştılar. 
Caminin açılış törenine Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Müftüsü Bilal Kara, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve köy halkı katıldı. 
Açılışta konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, tüm köylünün bir amaç uğruna bir araya gelerek güzel bir birliktelik oluşturduğunu söyledi. Bu tür organizasyonun açılışında bulunmanın insana huzur verdiğini anlatan Başkan Acehan, ’’Çok güzel bir mekan meydana getirilmiş, emeği geçenlerden ve bir tek kuruşu nasip olanlardan Allah razı olsun’’ dedi.
Eser bırakmanın bir nevi tarihe imza atmak olduğunu vurgulayan Başkan Acehan, bütün büyük devletlerin tarihe imzalarını eserleriyle attığını ifade ederek, şunları söyledi:
’’Böyle eserlerin kazandırılması aslında tarihe imza atmak gibidir. Bütün büyük devletler Bizans’tan başlayarak, Selçuklular ve Osmanlıya kadar geleceğe çok büyük eserler bırakmışlardır. Ayasofya, Selimiye, Süleymaniye bunların örneğidir. Bu büyük eserler gelecek nesillere bu günkü inancımızı, ruhumuzu, duygularımızı, fikirlerimizi aşılamak, taşımak için çok önemlidir. Biz bu gün Eyüp Sultan’a gittiğimiz zaman veya diğer tarihi eserleri ziyaret ettiğimiz zaman o binalar bize o taş yığınından daha çok o eserin ruh halini hedefini ve inanç dünyasını bizlere taşımaktadır. İnşallah bu cami, Ankara’ya Çubuk’a ve bütün Türkiye’ye dağılmış Küçükali Köyü sakinlerimizin bu ruh halini toplayacaktır ve gelecek nesillere de bu ruh haini, heyecanını taşıyacaktır.’’ 
Daha sonra konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş’da, mahalle halkına yaptıkları güzel eserden dolayı teşekkür etti. İbadete açılan caminin birlik ve beraberlik olduğunda neler yapıla bildiğinin çok güzel bir örneği olduğunu aktaran Demirbaş, ’’Ben buraya gelen bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu camide emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu eser birlik ve beraberliğin örnek bir çalışmasıdır. Birlik ve beraberlik olduğunda neler ortaya konulabileceğinin güzel bir örneğidir’’ şeklinde konuştu. 
Caminin gönüllü ustalığını yapan Akif Tekaüt, geçtiğimiz yıl Nisan ayında başladıkları cami yapımını bu yıl Nisan ayında tamamlayarak hizmete açtıklarını söyledi. Caminin her şeyini bir vatandaşın üstlendiğini ve yapığını hatırlatan Tekaüt, kendilerinin sadece işin başında olduklarını ve yol gösterdiklerini anlattı.
Derneklerine sadece resmi olarak yüz elli bin TL nakdi para yardımı aldıklarını açıklayan Küçükali Köyü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Beşir Koçak ise, diğer tarafın da tamamen köy halkı tarafından yapıldığını belirtti.
Köy halkının cami yaptırmak için hayırda yarıştığını söyleyen Koçak, ’’Bu camide elinden her türlü iş gelen insanlardan faydalandık. Bu şekilde büyük bir katkı sağladılar. Bütün mimari yapı ve işçilik halkımıza aittir. Özellikle hacı annelerimiz öyle bir zaman oldu ki kulaklarındaki küpelerini çıkararak camiye destek verdi. Herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi. 
İlçe Müftüsü Bilal Kara’da, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ‘’Bu eserin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu. 
Konuşmalardan sonra, caminin yapılmasında emeği geçenlere Akif Tekaüt tarafından sırayla teşekkür edilmesinin ardından, Lokman Öztürk tarafından Kuran’ı Kerim okundu. İlçe Müftüsü Bilal Kara tarafından Caminin ibadete açılış beratı ve Kuranı Kerim cami imamı Ömer De’ye verildi. 
Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş ve protokol tarafından kurdelesi kesilen cami, ibadete açıldı. Törene katılanlar daha sonra camide incelemede bulundu. Yeni camide ilk namaz kılındı. Namazın ardından cemaate imece usulü ile yapılan homaça, pilav, yoğurt çorbası, salatadan oluşan yemek ikramı yapıldı.
Caminin açılış törenine Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Müftüsü Bilal Kara, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve köy halkı katıldı.



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78