Çubuk Şehir Müzesinin Açılışını Dercizade Faruk Yaptı

Çubuk'ta bu yıl 9'uncusu düzenlenen `Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ne yurt içinden ve yurt dışından yüzbinler akın etti. Festival kapsamında sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan ‘Kültür Meydanı', ‘Yöresel Ürünler Pazarı' ve ‘Dericiza

Kültür ve Sanat 17.09.2013 10:47:52 0
Çubuk Şehir Müzesinin Açılışını  Dercizade Faruk Yaptı

Çubuk’ta bu yıl 9’uncusu düzenlenen `Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne yurt içinden ve yurt dışından yüzbinler akın etti. Festival kapsamında sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan ‘Kültür Meydanı’, ‘Yöresel Ürünler Pazarı’ ve ‘Dericizade Fotoğraf Sergisi’ ilçeyi ziyarete gelenlerin ilgi odağı oldu.

Çubuk Belediyesi tarafından desteklenen ve Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) tarafından organize edilen ‘Kültür Meydanı’ 9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin gözdesi olurken, ‘Yöresel Ürünler Pazarı’ ve ‘Dericizade Fotoğraf Sergisi’ adeta insanların akınına uğradı.

Ankara ve Atatürk fotoğraflarından oluşan eşsiz bir koleksiyona sahip Dericizade Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Küçük, yaklaşık 10 yılda milyonlarca lira harcayarak topladığı tarihi fotoğraflarını ilçenin ilk müzesi olan Çubuk Şehir Müzesi’nde açtı.

Müzeye ve açılan sergiye ilçeden ve şehir dışından gelen ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. Orijinal fotoğraflardan büyütülen, hangi tarihe ve yere ait olduğu tarihçiler tarafından belirlenerek altlarına kısa bilgi şekilde yazılan yaklaşık 100 eserin sergilendiği Ankara ve Çubuk fotoğraflarından oluşan sergi şenliğin ilgi odağı olurken, sergi ile küçük büyük tüm ziyaretçiler geçmişe yolculuk yaptı.

Tarihi Bekir Ağalar Konağında açılan sergiye insanların yoğun bir ilgisi olduğunu söyleyen Faruk Küçük ise, ’’Bu güne kadar açtığım tüm sergilerden daha çok ilgi ve alaka var. Çubuk insanı sağ olsun beni ve serelerimi kucakladılar. Binlerce insan akın akın sergiyi gezdi. Kimi eskileri hatırlayarak duygulanıp ağladı, kimi merak edip tek tek resimdekilerin nereler olduğunu sordu. Ben de elimden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalıştım. Çok güzel bir sergi oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

 

FARUK KÜÇÜK KİMDİR?

Ankara`nın Haymana ilçesi Yeniköy 1947 Doğmlu olan Faruk Küçük Tam bir Ankara Sevdalısı olup, Ankaralılar Vakfı Üyesi,Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği Üyesi,Ankara Klubü Derneği Üyesi

ve Kolleksiyoncular Derneği Üyesi.Ankara’da Ahilik geleneğinin dericilikteki son temsilcilerinden Dericizade markasının sahibi Faruk KÜÇÜK; Ankara Kitapları, Ankara dergileri ve Ankara kartpostallarından oluşan müthiş bir koleksiyona sahip.
Küçük Ailesi 1968 Yılında ailece Ankara’ya yerleşir
Faruk Küçük’ün Babası, Derici Bahri Küçük(“Koca Bahri” lakabıyla) namıyla Haymana’da.tanınıyor.. Bahri Küçük Haymana’da Dericilik işi yapmaktadır.İşinde belli bir mesafe katettikten sonra,dışa açılma kaçınılmaz bir hal alır ve Ankara’ya gitme düşüncesine girerler.Ailenin Ankara’ya gidişinin en büyük nedeni:Haymana’da yeterince Pazar ve potansiyel olmaması,büyüme trendi yakalayabilmek ve İşini büyütme isteğidir.
Ankara’ya gelen Küçük ailesi, Atpazarı’na yerleşirler.Dericiler,Yüncüler,Tiftikçilerin en yoğun olduğu yer o vakitler Atpazarı’dır.Atpazarı aynı zamanda ilk yerleşim noktası olarak da gözde bir yerdir Ankara’da. Atpazarı’ndaki Hanlarda tutulan depolarla çalışma hayatlarının  Ankara dönemi başlar.
Daha sonraları Kızılay-Ulus’ta olan Kürkçüler ve Dericilere deri satışına başlayarak,büyüme trendine devam ederler.İşleri geliştirip-büyütüp İstanbul,Uşak, Eskişehir,Adapazarı,İzmir’den gelen Dericilere, Atpazarı’ndaki komisyoncular aracılığıyla iletişim kurup Deri satarlar.Komisyoncular aracı olarak Küçük Ailesinin ürünlerini pazarlamalarında yardımcı olurlar.
Üretilen,işlenen ürünlerden memnun kalan firmalar,ticari ilişkiyi geliştir, gelişir,yakalanan büyüme trendi aralık vermeksizin devam etmektedir.
1975-76 yılında aile Deri-Kürk imalatına başlamıştır.Fabrikalara zamanla fason iş yaptırarak işleri genişlettiler. Daha sonra Ankara Büyük Çarşı’da “Deri Kürk Satış Mağazası” açarlar.Bundan sonraki zaman büyümenin getirdiği genişleme çabası durmaksızın sürecektir.1984 yılında  İzmir mağazası açılır.1989 Yılında İstanbul mağazası açılır.1992 Yılında ise Uşak’ta Deri Fabrikası açılır.
1989’yılında da farklı bir sektöre girme ihtiyacı doğar ve Antalya-Alanya’da Annabella Oteli (  3 yıldızlı açılır.Küçük ailesi ticari yaşamdaki yollarına durmaksızın devam eder.
İşler büyüdükçe problemler de çoğalır.Ve bu gün Faruk Küçük 3 oğluyla beraber Ankara’da İzmir Caddesinde “Dericizade” ismiyle de ,Deri dikim-satış mağazası açarak bir Marka haline getirir. Ayrıca “Antares Alış Veriş Merkezi”nde da aynı isimle mağazaları bulunmaktadır.Faruk Küçük Evli ve 3 Erkek çocuk babasıdır.

31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19