Çubuk?ta Engelliler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Çubuk?ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte hem duygulandırdılar hem eğlendiler. Programda, engelli öğrencilerden Sümeyra Resimci?nin ?Bayrak? isimli şiiri gözyaşları içerisinde okuması salondakileri de gözyaşlarına boğdu.

7.12.2015 12:16:46 0
Çubuk?ta Engelliler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Çubuk’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte hem duygulandırdılar hem eğlendiler. Programda, engelli öğrencilerden Sümeyra Resimci’nin ‘Bayrak’ isimli şiiri gözyaşları içerisinde okuması salondakileri de gözyaşlarına boğdu.

Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği tarafından Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, MHP İlçe Başkanı Adem Kisecik, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahattin Horoz, Çubuk Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Halil Yükselen, engelliler ve engelli aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Horoz, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Dernek olarak bugüne kadar 46 tekerli sandalye dağıttıklarını ve engellilere yönelik çeşitli eğitim programları düzenlediklerini hatırlatan Horoz, “En son olarak geçtiğimiz ay derneğimize katkı sağlamak amacıyla Çubuk Belediyemizin desteğiyle ‘Engelsiz Festival’ düzenledik. Sizler bize destek olduğunuz sürece de biz faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, en büyük engelin kalplerde oluşan engeller olduğunu söyledi.

Kalpte oluşan haset ve kinin insana getirdiği yükün çok büyük olduğunun altını çizen Başkan Acehan, “İnsanların bedensel olarak, görme olarak veya zihinsel olarak engelli olmaları değil, bence dünyadaki en büyük engellilik kalbin engelli olmasıdır. İnsanlar, kalplerinde sevgi, şefkat taşımıyorlarsa, yaşadıkları toplum için, aileleri için iyilik tanımına uygun işler o kalpte cereyan etmiyorsa ve tam bunun aksine bu kalpte haset ve birisini karalama varsa, akşam yatarken birine,‘ben nasıl bir kötülük yaparım’ diye düşünüyorsa, sabah kalkınca da,‘nasıl pusu kursam’ diye düşünüyorsa, işte asıl engellilik odur. Çünkü kalbe haset kadar, kin kadar yük getiren, insana hem biyolojik manada hem de manevi manada yıpratan başka bir kötülük, başka bir engel olamaz diye düşünüyorum. O yüzden hepimiz için, bütün dünya için, Türkiye ve Çubuk’umuz için engellerin ve özellikle de kalp engellerinin kaldırıldığı bir dünya için dua ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından program daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Uzmanı Ülkem Karabulut, tarafından ‘engelli ve ailelerinin sosyal hakları’ konulu bilgilendirme sunumu ile devam etti.

İlçe müftülüğü vaizlerinden Lokman Öztürk’de programda ‘Engelli ve ailelerinin dinimizdeki sabır ve mükafatları’ konulu bir konferans verdi.

Konferansın ardından engelli öğrencilerden Sümeyra Resimci, ‘Bayrak’ isimli şiiri gözyaşları içerisinde okurken, programı izleyen Başkan Acehan başta olmak üzere salondakileri de gözyaşlarına boğdu.

Harika ve Karagöl Özel Eğitim Rehabilitasyon merkezleri öğrencileri tarafından oluşan gruplar konser, şiir ve dans gösterileri sunarken, engellilerden oluşan halk oyunları ekibi gösterileri de büyük beğeni topladı.

Etkinliklerde Erhan Çiçek işaret diliyle sunuculuk yaparken, engellilerden Fatih Ünsal, Sercan Erdoğan, Sefa Ata, Mete Esen ve Fevzi Öğe ile yerel sanatçılardan Çubuklu Cem tarafından verilen konserle engelliler gönüllerince eğlendi.

Ankara havalarının eşliğinde engellilerle birlikte oynadı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikler sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ÇUBUK


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07