ÇUBUK`TA AGAT TAŞİ KURSLARI BAŞLADI

Ankara Kalkınma Ajansı ve Çubuk Belediyesi işbirliğinde yapılan proje kapsamında hayata geçirilen ?Çubuk Agat Taşı İşlemeciliği Atölyesi? faaliyete başladı.

25.04.2016 09:40:55 0
ÇUBUK`TA AGAT TAŞİ KURSLARI BAŞLADI

Ankara Kalkınma Ajansı ve Çubuk Belediyesi işbirliğinde yapılan proje kapsamında hayata geçirilen ‘Çubuk Agat Taşı İşlemeciliği Atölyesi’ faaliyete başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı ve Çubuk Belediyesi işbirliğinde oluşturulan ‘Çubuk Agat Taşı İşlemeciliği Atölyesi’nde ilk kursiyerler eğitime başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından sağlanılan 718 bin TL’lik destekle agat taşı ve kuyumculuk sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla geliştirilen proje kapsamında açılan atölyede, kursiyerlere taş işleme ve kuyumculuk eğitimi veriliyor.

Kursiyerler toplam 480 saat teorik ve uygulamalı eğitim verilmeye başlandığını söyleyen ‘Çubuk Agat Taşı İşlemeciliği Atölyesi’ eğitmenlerinden Ahmet Keser, atölyede yaklaşık 70 kursiyerin eğitim gördüğünü belirtti.

Kurs sonunda sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların yetişmiş olacağını vurgulayan Keser,”Şuan gruplar halinde toplam 70 kursiyerimiz var. Onlara taşları, taşların işleme yöntemleri, süslemede kullanılacak tellerin nasıl büküleceğini, nasıl süsleyebileceğimizi, işlenmiş taşların kenarına nasıl bir çerçeve yaparız gibi temel konularda eğitim vermekteyiz. Kursiyerlerimizin hepsi istekli ve hevesli olduğu için şimdiden ufak tefek yapıyorlar. Bugünde kaynak yapmaya başladılar. Tabi ki önümüzde 3-4 aylık bir zaman var. Bu zaman içerisinde tüm eğitimimiz tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Kursların hafta için her gün devam ettiğini kaydeden Keser, kurslara katılan kursiyerlerin hem istekli hem de çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Kursa katılmak için Ankara’dan her gün Çubuk’a geldiğini anlatan kursiyerlerden emekli öğretmen Sevgi Cengiz, “Emekli öğretmenim, 22 yıl görev yaptıktan sonra şimdi kendi hobilerimi yapmaya başladım. Bundan dolayı çok heyecanlıyım. Bunu meslek edinmek amacından ziyade iyi zaman geçirmek, yeni insanlar tanımak ve el becerilerimi geliştirmek için yapıyorum. Taşı yeni tanıyorum ve doğanın çok zengin olduğunu bu taşları tanıdıktan sonra anladım. İnanılmaz görseller var. Onlara dokunabiliyoruz ve bu beni çok etkiliyor” diye konuştu.

Sanatla uğraşmanın insanlara sayısız faydası olduğunu dile getiren kursiyerlerden Erdal Güler ise,”Benim için çok faydalı oldu. Arkadaşlar için de faydalı olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu tip kursların devamı olur. Belediyemize de bu kursu açtığı için teşekkür ederim. Özellikle de Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu tıp kursların eğitim ve öğretime katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANI-ANKARA/ÇUBUK


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00