ÇUBUK BELEDİYESİNDEN ENGELLİ ARAÇ ŞARZI İSTASYONU

Çubuk Belediyesi bedensel engelliler tarafından kullanılan akülü araçlar için şarj istasyonu kurdu.

18.01.2016 09:51:05 0
ÇUBUK BELEDİYESİNDEN ENGELLİ ARAÇ ŞARZI İSTASYONU

Çubuk Belediyesi bedensel engelliler tarafından kullanılan akülü araçlar için şarj istasyonu kurdu.

Çubuk Belediyesi, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara devam ediyor.

İlçede engellilerin dezavantajlarını en aza indirebilmek için yeni bir proje daha gerçekleştiren Çubuk Belediyesi, Yavuz Selim Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı’na akülü engelli araçları için şarj istasyonu kurdu.

Aynı anda 2 engelli akülü aracının şarj edilebileceği istasyonda, engelliler kısa süre içerisinde araçlarını şarj edebilecekler.

Engellilerin dışarıda gezerken en çok şarj konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Akülü engelli araçları için şarj istasyonları vatandaşlarımızın zaman zaman ilçemizde gereksinim duydukları bir ihtiyaçtı. Bu konuda bize talepler geliyordu. Bizde bu talebi yerinde görerek böyle bir çalışma yaptık. İhtiyaçları karşılayacağını ve destek sağlayacağına inanıyorum. Bazıları evlerine dönerken yolda kalıyorlardı. Bundan sonra şarj ettikten sonra bir sıkıntı olmayacak. Şarj İstasyonunda aynı anda 2 akülü araç şarj edilebiliyor” dedi.

İlçede yaklaşık 100 adet akülü sandalye kullanan engelli olduğunu aktaran Çubuk Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sebahaddin Horoz, şarj istasyonu için engelliler adına teşekkür etti. Hayatlarını kolaylaştıracak bir hizmet olduğunu kaydeden Horoz, “Artık gönül rahatlığıyla dışarı çıkabileceğiz” şeklinde konuştu.

Tekerlekli sandalyesini şarj etmeye gelen engellilerden Şemsettin Kaymış ise, “Çubuk Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Bizim için çok faydalı olacak, özgürce gezebileceğiz” ifadelerini kullandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ÇUBUK


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19