ÇOCUK METABOLİZMA TESTLERİNİN MERKEZİ ANKARA OLACAK

Ankara, yakın coğrafyadaki ülkeler başta olmak üzere Avrupa?nın çocuk metabolizma testlerini yapmaya aday.

Sağlık 27.09.2015 09:59:03 0
ÇOCUK METABOLİZMA TESTLERİNİN MERKEZİ ANKARA OLACAK

Ankara, yakın coğrafyadaki ülkeler başta olmak üzere Avrupa’nın çocuk metabolizma testlerini yapmaya aday.

Yurt dışından birçok sağlık testi Türkiye’deki laboratuvarlara gelirken, sıradaki en büyük hedefin çocuk metabolizma testleri olduğu belirtildi. Ankalab Laboratuvarları Genel Müdürü Dr. İlker Kütükoğlu, “Avrupa’nın çocuk metabolizma hastalıkları testlerini de Ankara’da yapmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin, sağlık sektöründe yaptığı yatırımların karşılığını almaya başladığını hatırlatan Kütükoğlu, Asya ve Avrupa’dan pek çok hastanın tedavi için Türkiye’ye geldiğini, laboratuvar testleri konusunda da ülkede önemli gelişmeler yaşandığını bildirdi. Kütükoğlu, “Türkiye sağlık testleri konusunda önemli bir mesafe aldı. Bu alanda parmakla gösterilen ülkeler arasındayız. Başarı oranımız ve yaptığımız test sayısı da oldukça fazla. Bugün itibarıyla Romanya’dan gelen işçi sağlığı testlerini laboratuvarımızda yapıyoruz. Kısa zamanda Avrupa’yı içerisine alan bir müşteri pörtföyüne sahip olacağımızı öngörüyoruz. Avrupa’nın çocuk metabolizma hastalıkları testlerini de Ankara’da yapmak istiyoruz” dedi.

ANKARA LABORATUVARCILIKTA İLERLİYOR

Kütükoğlu, Türkiye’nin laboratuvarcılık alanında önemli bir ivme yakaladığını söyledi. Bine yakın farklı yüksek teknoloji gerektiren test yapabildiklerini bildiren Kütükoğlu, “Ankara’da laboratuvarcılık her geçen gün daha da ilerleyecektir. Hastanelerin yükü azalacak, hastalar ve doktorlar hem zamandan tasarruf edecek hem de maliyet azalacaktır" diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00