Çocuk Dostu Şehir ?Mamak?

UNICEF Türkiye?nin 2014-2015 yıllarında uygulamaya koyduğu ve Mamak Belediyesi ile ortak yürüttüğü ?Çocuk Dostu Şehirler? projesinin ilk aşaması sona erdi. Proje kapsamında çocuklarla ilgili örnek çalışmalara imza atan Mamak Belediyesi plaketle ödüllend

Belediye Haberleri 4.03.2016 09:24:49 0
Çocuk Dostu Şehir ?Mamak?

UNICEF Türkiye’nin 2014-2015 yıllarında uygulamaya koyduğu ve Mamak Belediyesi ile ortak yürüttüğü “Çocuk Dostu Şehirler” projesinin ilk aşaması sona erdi. Proje kapsamında çocuklarla ilgili örnek çalışmalara imza atan Mamak Belediyesi plaketle ödüllendirildi.

Çocukların kentsel dönüşüm alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak ve

daha iyi şartlarda yaşamalarına destek olmak amacıyla hayata geçirilen “Çocuk Dostu Şehirler” projesinin ilk aşamasının kapanış töreni İstanbul Nippon Otel’de düzenlendi. Törene Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ve çok sayıda davetli katıldı. Çocuklar adına elde edilen kazanımların paylaşıldığı değerlendirme ve kapanış toplantısında, çocukların hayattaki yeri ele alındı. Toplantı sonrası Türkiye genelinden proje ortağı olan 10 belediye yaptığı örnek çalışmalardan dolayı plaketle ödüllendirildi.

Özgür Çocukların Kenti Mamak

Proje sonunda ödül alan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ”Böyle güzel ve anlamlı bir projenin tarafı olmak ve çocuklarımız için yaptığımız çalışmalardan dolayı ödül almak ayrı bir mutluluk. Bizim “Özgür Çocukların Kenti Mamak” diye bir sloganımız vardı. İki yıl önce bu projeye başlarken “Çocuk Dostu Şehirler” sloganı da ortaya kondu. Bu proje sayesinde bölgemizde yaşayan çocuklarımıza bir adım daha yaklaşarak onlara kulak verdik” dedi.

Anket sonrası düzenlemeler yapıldı

Proje kapsamında görev alan gönüllü gençlerin Mamak’ta kapı kapı dolaşarak çocuklar ve aileleri üzerinde araştırmalar yaptığını kaydeden Akgül, “İlk olarak çocuklar ve yaşamları ile alakalı anket çalışması yapıldı. Anketlerden gelen sonuçlara bakarak eksikliklerimizi giderme noktasında çalışmalar yaptık. Özellikle engelli çocuklarımızla ilgili parklarımızda düzenleme yaptık. Ankara Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir proje ile çocuk dostu sokağın açılışını yaptık” diye konuştu.

Proje ortağı olan 10 belediye;

Ankara-Mamak, Adana-Yüreğir, Bitlis, Erzurum-İspir, Giresin, İzmir-Bornova, Kırklareli-Lüleburgaz, Manisa, Mersin, Şanlıurfa-Eyyübiye

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


Anahtar Kelimeler: Çocuk Dostu Şehir ?Mamak?
26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00