Cizre`de Kadına Yönelik 2. Şans Projesi

Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Cizre Öğretmenevi'nde Gönül Elçileri Projesinin 2. Aşaması olan Kadına Yönelik Mesleki Eğitim Projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Gündem 19.01.2014 11:42:26 0
Cizre`de Kadına Yönelik 2. Şans Projesi

Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Cizre Öğretmenevi’nde Gönül Elçileri Projesinin 2. Aşaması olan Kadına Yönelik Mesleki Eğitim Projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Cizre Kaymakamı Şenol KOCA’nın eşi Özler KOCA’nın, ilgili kurum müdürlerinin, Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki usta öğreticilerinin ve projeye ilgi duyan cizreli kadınların katılımıyla gerçekleşen toplantıya, Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin ERGEL, İl Müdür Yardımcısı Fatma ELÇİ, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü M. Faruk ÖZVARLI ve Sosyal Hizmet Uzmanı Nurhan AKDOĞDU katıldı.
Sosyal Hizmet Uzmanı Nurhan AKDOĞDU yaptığı sunumda; Kadına Yönelik Mesleki Eğitim Projesi ile örgün eğitimini tamamlayamamış kadınları gönül elçilerinin katkılarıyla mesleki açıköğretim liselerine yönlendirmeyi hedeflediklerinden, ayrıca gönül elçilerinin proje kapsamında izleyecekleri yol ve yöntemlerden bahsetti.
Yapılan sunumun ardından söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin ERGEL ve İl Müdür Yardımcısı Fatma ELÇİ; Aralık 2012 tarihinde başlatılan projenin, Türkiye genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine ERDOĞAN tarafından , illerde vali eşleri, ilçelerde ise kaymakam eşlerinin himayelerinde devam ettiğini dile getirdiler.Şırnak Valisi Hasan İPEK’in eşi Gülten İPEK ’in projeye büyük destek verdiğini, projenin ilk aşaması olan Koruyucu Aile Hizmetinin tanıtımından sonra ikinci aşama olan Kadın ve Güçlenme konusunu işlediklerini anlattılar. Cizre İlçesinde ise Kaymakam Şenol KOCA’nın eşi Özler KOCA ’nın himayelerinde, gönül elçilerinin gayretleriyle projenin bir üst aşamaya taşınmasını sağlayacaklarını ifade etti. Projeden yararlanan kadınlara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün destekleriyle açtıkları; Matematik, Bilgisayar ve İngilizce kursları sayesinde meslek edinmelerine katkı sağladıklarını, ayrıca kursa katılan kadınlarımızın motivasyonlarını artırmaya yönelik gezi, tiyatro gibi sosyal aktiviteler düzenlediklerinden bahsetti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımcıların sorularını yanıtlamalarının ardından, Özler KOCA tarafından katılımcılar için hazırlanan ikramların sunulmasıyla toplantı sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞIRNAK/CİZRE


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04