ÇİZDİKLERİ RESİMLERLE ``KAN DAVASI``NI ANLATTILAR

Kalkınma Bakanlığınca SODES kapsamında finanse edilen ve Mardin Valiliği Koordinasyonunda ?Mardin?in Kanayan Yarası: Kan Davaları? adlı proje kapsamında yapılan resim yarışmasının sonuçları belli oldu.

Mardin 2.05.2015 21:51:03 0
ÇİZDİKLERİ RESİMLERLE ``KAN DAVASI``NI ANLATTILAR

Kalkınma Bakanlığınca SODES kapsamında finanse edilen ve Mardin Valiliği Koordinasyonunda  “Mardin’in Kanayan Yarası: Kan Davaları” adlı proje kapsamında yapılan resim yarışmasının sonuçları belli oldu.

Yarışmada 

İLK 3 SIRAYI;
1.  Dilan KAYA  Kabala Kayacan Ortaokulu/ARTUKLU     11
2.  Derya SAĞLAM  Yayvantepe Ortaokulu/MİDYAT        13
3.  Fethullah ÖZKAN  Dumlupınar Ortaokulu/ARTUKLU    10

Yarışmaya İlişkin Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada,
“Geleneğin Acıyan Yanı; Kan Davaları” konulu resim yarışmasında seçilen ilk üç yapıt ile mansiyon alan ve sergilenmek üzere belirlenen çalışmaların değerlendirmesinde jüri üyelerinin göz önünde bulundurduğu temel ölçütleri şöyle sıralamıştır:
1- Öncelikle yarışma şartnamesinin 9. Maddesinde yazıldığı şekilde; “yarışmacıların, yarışmaya katılım için gönderdikleri resimlerin özgün nitelikte ve hukuki açıdan kendileri tarafından yaratılması” koşulu birinci derece dikkate alınmıştır.
2- Yarışmanın kendilerine açık olduğu ortaokul ve dengi okulların öğrenci profilinin yaş ortalaması 11-13 arasındadır. Bu yaş grubunun belli bir konuyu soyutlama düzeyinde resimleyebilecekleri bir ön kabul olarak alınmıştır.
3- Yarışmaya gönderilen resimler büyük ölçüde, başta televizyon olmak üzere, yazılı ve görüntülü medyanın yoğun etkisinde olan “aynının temsili” biçimindeki çalışmalardır. Özgün niteliği bulunmayan ve birbirinin tekrarı şeklindeki çalışmalar yerine, soyutlama gücü yüksek ve boya tekniği olarak iyi derecede çözümlenmiş resimler değerlendirmeye alınmıştır.
Bu anlamda, ilk üç çalışma yarışma konusunu özümsemiş, soyutlama anlayışına uygun olarak en az çizgi ve lekeyle kompozisyonu oluşturmuş olmaları nedeniyle seçilmişlerdir.
Bu genel ölçütler çerçevesinde, jüri üyelerinin oybirliğiyle ilk üç yapıt ve mansiyon ile sergilemeye uygun çalışmalar belirlenmiştir.''Denildi.

 

ALTTA ÖDÜL ALMAYA HAK KAZANAN RESİMLER 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


37.8° / 22.8°
  • BIST 100

    10138,97%-1,37
  • DOLAR

    32,30% 0,25
  • EURO

    34,84% -0,87
  • GRAM ALTIN

    2383,21% -3,17
  • Ç. ALTIN

    3881,18% -1,03