ÇİÇEK`TEN ``18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ`` MESAJI...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çanakkale Deniz Zaferi`nin 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. TBMM Başkanı Çiçek, Çanakkale?de Türk milleti`nin yeniden ihya olduğunu belirterek, "Orada bir nesil toprağa verilirken, bir millet doğmuştur. Bugün milletimiz

Gündem 18.03.2015 14:17:17 0
ÇİÇEK`TEN  ``18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ`` MESAJI...


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

TBMM Başkanı Çiçek, Çanakkale’de Türk milleti'nin yeniden ihya olduğunu belirterek, "Orada bir nesil toprağa verilirken, bir millet doğmuştur. Bugün milletimizin her ferdine Çanakkale’den bir iz, bir ses, bir anı ulaşmıştır" dedi. 

Çiçek, Türk milletinin tarihine altın harflerle yazılan büyük zaferlerden birinin 100 yıl önce Çanakkale’de kazanıldığına işaret etti. Her yıl büyük coşkuyla kutlanan zaferin sadece düşman gemilerinin boğazın derin sularına gömülmediğini, aynı zamanda milletin istikbalinin tayin edildiğini ifade eden Çiçek, şunları kaydetti: 

"Çanakkale’de, Türk milleti yeniden ihya olmuştur. Orada bir nesil toprağa verilirken, bir millet doğmuştur. Bugün milletimizin her ferdine Çanakkale’den bir iz, bir ses, bir anı ulaşmıştır. Çanakkale ecdadımızın son savunma noktasıydı. Boğazın geçilmesi, İstanbul’un düşman eline geçmesi ve Anadolu’nun düşmesi demekti. O nedenle ecdadımız, her karışını siper yaptığı Çanakkale’den düşmanın geçmesine izin vermedi. Onlar semada yankılanan ezan sesinin susmasına izin vermediler. Al bayrağımızın korkusuzca dalgalandığı kendi gökyüzümüzü istediler. Böylece 1453’te İstanbul’u fethederek tarihin seyrini değiştirenler, 1918’de de İstanbul’un düşman eline düşmesini engelleyerek 20. yüzyıla yön verdiler. Anadolu ebedi vatanımızdır. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Dünyada eşi olmayan yurdumuzu mamur hale getirmek ve milletimizin refahını artırmak ortak sorumluluğumuzdur. Bu vesileyle büyük zaferin 100. yılının milletimize kutlu olmasını diliyorum. Tarihimizin altın levhalarından biri olan Çanakkale Zaferi'ni milletimize armağan eden Seyit Onbaşıları, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onbinlerce şehit ve gazimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88