CHP`NİN ACI KAYBI

CHP İstanbul milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu geçirdiği geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

Gündem 16.05.2014 10:14:01 0
CHP`NİN ACI KAYBI

CHP İstanbul milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu Dün gece i geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını  kaybetti.

Avcılar Denizköşkler Mahallesi`ndeki evinde gece geç saatlerde rahatsızlanan CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu (62), ambulansla Özel Avcılar Hospital`e kaldırıldı. Yolda kalbi duran Aslanoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Aslanoğlu`nun vefatının duyulması üzerine CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen ile ailesi ve yakınları hastaneye geldi.

Hastanede açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Toprak, Aslanoğlu`nun evinde rahatsızlandığını iafde eden Toprak şu açıklamayı yaptı:

"Gece yattıktan sonra rahatsızlandığını fark ediyorlar, sonra ambulans çağırıyorlar. 112 ambulansı geliyor. Hayati fonksiyonlarının sürmediğini fark ediyorlar. Yolda hastaneye gelinceye kadar da müdahale ediyorlar. Hastanede yeniden canlandırma yapılıyor ancak cevap vermiyor. Ailesi yanındaymış. Çok çalışkan bir milletvekilimizdi. Sürekli koşturur bütün sosyal faaliyetlerimize katılırdı. Bugün de çok yoğun bir gün geçirmiş. Soma`da yaşananlara da çok üzülmüştü. Sürekli orada yapılan çalışmalardan haber alıyordu. Tüm Türkiye`nin başı sağolsun. Bir milletvekilimizi, bir abimizi kaybettik. Çok üzgünüz."dedi.

Aslanoğlu`nun cenazesinin 17 Mayıs Cumartesi günü öğle namazının ardından Ataköy 5. Kısım Camisi`nden kaldırılacağı bilgisi alındı.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU KİMDİR?

Ferit Mevlüt Aslanoğlu, 1 Şubat 1952`de Malatya Arapgir`de doğdu. Babasının adı İbrahim Fehmi, annesinin adı Ayşe Nadiye`dir.

Bankacı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesini bitirdi.

 Garanti Bankası`nda Müfettiş, Şube Müdürü, Krediler Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Alternatif Bank Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Ekonomi Dergileri tarafından "Yılın Bankacısı" ödülünü aldı.

 22 ve 23. Dönemde Malatya Milletvekili yapan ve İngilizce bilen Aslanoğlu, evli ve 2 çocuk babasydı.

 

ARTUKLU HABERE AJANSI-İSTANBUL


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19