CHP`Lİ GÖK`TEN SNCAN CEZAEVİNDE DARP VE İŞKENCE İDDİASI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında Sincan Cezaevindeki 12 çocuk tutuklunun, 1 Ocak günü gardiyanlar tarafından önce darp edildiğini, ardından da gazla müdahalede bulunulduğunu söyledi.

Gündem 6.01.2014 22:21:27 0
CHP`Lİ GÖK`TEN SNCAN CEZAEVİNDE DARP VE İŞKENCE İDDİASI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında Sincan Cezaevindeki 12 çocuk tutuklunun, 1 Ocak günü gardiyanlar tarafından önce darp edildiğini, ardından da gazla müdahalede bulunulduğunu söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Sincan Cezaevi`nde 12 çocuğun darp edildiğini, üzerilerine gaz atıldığını ileri sürerek, "Ülkenin Adalet Bakanı`ndan bir haftadır ses çıkmıyor. Adalet Bakanı bu olayı biliyor ve susuyorsa, o da bu utanca ortaktır" dedi. 

Gök, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında Sincan Cezaevindeki 12 çocuk tutuklunun, 1 Ocak günü gardiyanlar tarafından önce darp edildiğini, ardından da gazla müdahalede bulunulduğunu söyledi. 

Cezaevindeki çocukların devletin güvencesi altında olması gerekirken bizzat görevli kişilerin şiddetine maruz kalmasının kabul edilemez bir durum olduğunun altını çizen Gök, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ`ın olay karşısında sessiz kaldığını ileri sürdü. 

Çocukların 9`unun olayın ardından avukatlarıyla bile görüşemeden başka cezaevlerine sevk edildiğini ileri süren Gök, "Bu neyin telaşıdır. Adalet Bakanı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanları sıcak koltuklarınızda politika üretmekle olmuyor bu işler. Bu ülkenin gerçekleri var" dedi. 

Olayı Meclis İnsan Hakları Komisyonu`na taşıdıklarını ve peşini bırakmayacaklarını ifade eden Gök, "Buradan Adalet Bakanı`na bir çağrıda bulunuyorum; göreve gelir gelmez yaptığınız ilk icraat iktidara yönelik rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarını örtmek için girişimlerde bulunmak. Sizin göreviniz o değil. Sizin göreviniz adaleti tesis etmek. 12 çocuk 40 gardiyan tarafından dövülüyor, üzerilerine gaz atılıyor, ülkenin Adalet Bakanı`ndan bir haftadır ses çıkmıyor. Adalet Bakanı neredesin, bu konuda ne düşünüyorsun? Sorumlular hakkında bir işlem yaptın mı? Adalet Bakanı bu olayı biliyor ve susuyorsa, Adalet Bakanı da bu utanca ortaktır" diye konuştu. 

İnsan Hakları Derneği temsilcisi avukat Fatma Güneş de olayın ertesi günü çocuklarla gerçekleştirdiği görüşmeyi ve gözlemlerini aktardı. Güneş, çocuklarda darp izlerinin açıkça görüldüğünü belirterek, kamuoyunun duyarlılığını ve faillerinin cezalandırılmasını istediklerini söyledi. 

Basın toplantısına katılan çocuklardan birinin ağabeyi Müslüm Akarsu da kardeşindeki yara izlerini gördükten sonra cezaevi yönetimiyle görüştüğünü, ancak yöneticilerin yaşananlara duyarsız kaldığını ifade etti. 

Baba Ahmet Akarsu ise olayın peşini bırakmayacağını kaydetti.



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40