CHP`li Yıldız; "Arkasında değil Yan Yana Yürüyoruz"

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız geçtiğimiz sene Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın Espark önünde bulunan heykeline karanfil bıraktı. Yıldız Eskişehir`de 1 Haziran gecesi kimliği belirsiz şahıslarca kaçırıl

Siyaset 5.06.2014 19:54:02 0
CHP`li Yıldız;

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız geçtiğimiz sene Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın Espark önünde bulunan heykeline karanfil bıraktı. Yıldız Eskişehir`de 1 Haziran gecesi kimliği belirsiz şahıslarca kaçırılarak darp edilen üniversite öğrencisi Ceren Ünver`ind e yanın da olduklarını ifade ederek 80`lerin beyaz Torosları şimdi de sol görüşleri katletmek üzere yine alanlarda. Devletin görüşünü beğenmediği ve tehlike gördüğü insanları katletmesine Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği olarak izin vermeyeceğiz. Devlet vatandaşını yaşatmakla yükümlüdür" dedi.

 CHP Gençlik Kolları genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız Eskişehir Ali İsmail Korkmaz anıtı önünde CHP Eskişehir il gençlik, Eskişehir Barosu Gençlik  komisyonu ve partili  gençler ile bir araya gelerek  Gezi parkı eylemlerinde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz Anıtı önüne karanfil bıraktı. Bu Yıl 1 Haziran`da  Üniversite Öörencisi Ceren Ülver`in  kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılarak darp edilmesine de tepki gösteren Yıldız, yeni MİT yasasının ürünleri olarak devletin kendi vatandaşını farklı görüşte olduğu için katletmeye başladığının altını çizdi. Yıldız yaptığı basın açıklamasında “Eskişehir’de üniversiteli bir genç kız olan Ceren Ünver bu ülkede iktidar partisinin hedeflediği kutuplaştırma ayrıştırmanın ardından apar topar çıkarılan mit yasasının ardından ilk kez kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kaçırılıp darp edilip dövülmüş işkence edilmiş ve bırakılmış bir bireyidir" dedi.

80`ler de bunu beyaz toroslarla yaparlardı diyen Başkan Yıldız ; "  Tarih tekerrür ediyor ve aynı olaylar tekrardan yaşanmaya başlıyor. Bunu neden bugüne kadar olmadı derseniz yeni çıkan mit yasası ile bu ne iktidar partisinin kanlı elleri zemin hazırladı şimdide uyguluyor. Gezi olaylarının yıl dönümünde basında birçok kez duyduk eylemcilerin arasına piyon olarak provakatif memurlar. Bunlar kimdir nedir hala aydınlatan bulan yok. Ayrıca bunu basında yazamaz artık çünkü mitin işleyeceği cinayetleri yazmakta suç. Ceren siyasi görüşü ne olursa olsun bu ülkede hak ve özgürlükler adına sesini duyurmak isten bir geç arkadaşımız. Görüşü sol olduğu için ya da farklı olduğu işkence görme hakkını vermez. Devlet vatandaşını yaşatmakla sorumludur. d4emokrasilerde sesli düşünme düşünce özgürlüğü vardır. Devlet benim gibi düşünmediğin için sana ceza veriyorum diyemez" şeklinde konuştu.

Bunun adı zorbalık diktatörlük vatana hainliktir diyerek iktidar partisini eleştiren Yıldız ; " Bizler Cumhuriyet Halk Partisi gençleri olarak bu topraklar üzerinde yaşayan tüm geçlerin ortak sessiyiz. Bir gencimizin canını, düşüncelerini, haklarını korumak hepimizin vatandaşlık görevleridir. Devletin görüşlerinden dolayı özellikle sosyal demokrat, sol görüşlü olmasından dolayı başlattığı bu katliama CHP gençliği olarak asla izin vermeyeceğiz. Devlet vatandaşını yaşatır. Eli kanlı iktidarın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını görüşlerinden dolayı yasal hala getirse de katletmesine izin vermeyeceğiz. Ve tüm sol görüşleri tek bir çatı altında bir araya gelerek bu katliama dur demesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Ceren Kardeşimizin arkasındayız demiyoruz yan yana el ele yürüyoruz diyoruz. Bugün burada genç avukat arkadaşlarımız da bulunuyor. Ceren’in ailesi ile de görüştük, tedirgin olduklarını belirttiler haklı olarak. Eğer kamuoyu bu tür olaylara göz yummaya devam ederse bu tür olaylar maalesef faili meçhul genç cinayetleri olarak kayda girecektir” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Ali İsmail Korkmaz heykeline karanfil bırakan Başkan Yıldız ve partililer ziyaretlerini devam ettirmek üzere ayrıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90