CHP`Lİ GÖK`TEN ASTSUBAYLAR İÇİN 6 KANUN TEKLİFİ

CHP`li vekil astsubayların 2 yıllık yüksekokul mezunu kabul edilerek intibaklarının yapılması için kanun teklifi verdi.

Gündem 19.03.2014 11:56:23 0
CHP`Lİ GÖK`TEN ASTSUBAYLAR İÇİN 6 KANUN TEKLİFİ

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olmuş bulunan veya halen görevli olan ortaokul, lise veya dengi okullardan mezun olmuş olan astsubayların 2 yıllık yüksekokul mezunu kabul edilerek intibaklarının yapılması için kanun teklifi verdi. Teklifin yasalaşması halinde intibaklar 2 yıllık yüksek okul mezuniyetine göre yapılacak.

Gök, TBMM Başkanlığına astsubaylara ilişkin 6 kanun teklifi verdi.
Söz konusu tekliflerin getirdiği düzenlemeler şöyle:
Hayatlarını görevleri nedeniyle kaybeden kaybeden astsubayların, uzman Jandarma ve uzman erbaşların, sözleşmeli erlerin dul ve yetimleri ile malul olanlara Toplu Konut İdaresince faizsiz olarak kredi verilecek.
1979 ve 1992 yılları arasında emekli, adi malullük veya vazife malullüğü aylığına müstahak olarak ayrılan astsubaylar ile bunlardan dolayı kendilerine dul ve yetim aylığı bağlananların emekli aylıklarına iyileştirmeler öngörülecek.
1. dereceye yükselerek 3600 ek göstergeye hak kazanan subay ve astsubaylara (6000) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan miktarda görev tazminatı ödenecek.
Subay ve astsubay naspedildikten sonra Silahlı Kuvvetler hesabına yurt içindeki fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerle, meslekleriyle ilgili ihtisas yapanların yükümlülükleri, buralarda geçen sürelerin yarısı kadar uzatılabilecek.

 TEKLİF 1

TÜRK SİLÂHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1-27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununun137 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (c)  bendinde bulunan EK - VIII/A sayılı cetvele göre 9 uncu derecenin birinci kademesinden göreve başlarlar.” İbaresi , EK - VIII/A sayılı cetvele göre 9 uncu derecenin ikinci kademesinden göreve başlarlar, ancak, bu şekilde yapılacak intibaklarda geçmişe yönelik maaş ve maaş farkı ödenmez.” biçiminde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

  MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür

TEKLİF 2

2985 SAYILI TOPLU KONUT KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

 

Madde 1 – 02.03.1984 tarihli ve 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasında bulunan

  Aynı kanunlar kapsamına giren sebeplerle” ibaresinden sonra ve  dul ve yetimleri” ibaresinden önce gelmek üzere "subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli er ile erbaş ve erlerden yapmış oldukları vazifenin sebep ve etkileriyle hayatlarını kaybedenlerin dul ve yetimleri ile malul olanlara konut sahibi yapmak amacıyla Toplu Konut İdaresince faizsiz olarak kredi verilir." ibaresi eklenmiştir.

Madde 2 - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 Madde 3 - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

 TEKLİF 3


TÜRK SİLÂHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNU İLE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI VE TEMSİL TAZMİNATI ÖDENMESİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

TEKLİFİ

MADDE 1- 27/07/1967 tarihli ve 926 sayılı Kanununa ekli (V) Sayılı Makam Tazminatı Cetveline aşağıdaki sıralar eklenmiştir.

 

10)     Binbaşı                                             1.800

11)      Kıdemli Yüzbaşı                              1.600

12)      II Kademeli Kıdemli Başçavuş      1.800

13)      Kademeli Kıdemli Başçavuş         1.700

14)      Kıdemli Başçavuş                           1.600”

 

 

MADDE 2- 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 38- 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olmuş bulunan veya halen görevli olan ortaokul, lise veya dengi okullardan mezun olmuş olan astsubaylar, bu Kanun hükümlerinin uygulanması bakımından 2 yıllık yüksekokul mezunu kabul edilerek intibakları yapılır. Bu şekilde yapılacak intibaklarda geçmişe yönelik maaş ve maaş farkı ödenmez."

MADDE 3- 27/1/2000 tarihli ve 4505 sayılı Sosyal Güvenlikle İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Temsil Tazminatı Ödenmesi Hakkında Kanunun 5 inci maddesinin (a) bendinde yer alan "bulunanlardan Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenecek olanlara" ibaresi "bulunanlara" şeklinde değiştirilmiştir.

 MADDE 4- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

  MADDE 5- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür

  TEKLİF 4

 

926 SAYILI TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 27.07.1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 38-Türk Silahlı Kuvvetlerinden 1/3/1979 tarihi ile 3/7/1992 tarihleri arasında emekli, adi malullük veya vazife malullüğü aylığına müstahak olarak ayrılan astsubaylar ile bunlardan dolayı kendilerine dul ve yetim aylığı bağlananların emekli aylıkları, bu Kanunun ek 25 inci maddesinde öngörülen şartları haiz olmak kaydıyla, aylık almakta oldukları gösterge rakamından az olmamak üzere 1 inci derecenin gösterge rakamlarına yükseltilir. Ancak, bunlara geçmişe yönelik aylık ve ikramiye farkı ödenmez."

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

 TEKLİF 5

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

  

MADDE 1- 27/07/1967 tarihli ve 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 34- 1 inci dereceye yükselen ve 3600 ek göstergeye hak kazanan Subay ve Astsubaylara (10.000) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan miktarda görev tazminatı ödenir. Bu ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulamaz. Ödemelerde aylıklara ilişkin hükümler uygulanır."

 MADDE 2 - 926 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir

 "GEÇİCİ MADDE 38- Bu Kanunun ek 34 üncü maddesi; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ek 25 inci maddede yer alan şartları taşıyan emekli, adi malul ile vazife malulü aylığı alanlar hakkında da uygulanır. Ancak bu hüküm emekli, adi malul ile vazife malulüne uygulanırken, bu maddenin yürürlük tarihinden önceki süreler için bir ödeme yapılmaz."

MADDE 3 - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 MADDE 4 - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

 TEKLİF 6

TÜRK SİLÂHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

  

 MADDE 1- 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun 113 üncü rrıaddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Subay veya astsubay nasbedildikten sonra Silahlı Kuvvetler hesabına yurt içindeki fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerle, meslekleriyle ilgili ihtisas yapanların yükümlülükleri, buralarda geçen sürenin yarısı kadar uzatılır. Ancak, yaş haddinden veya kadrosuzluktan emekli edileceklere bu yükümlülük süresi uygulanmaz

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

  MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

 
 
 HABER:ABDULLAH ORTAÇ
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04