CHP`Lİ GÖK VE TANRIKULU ULUDERE`YE GİDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Levent GÖK ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin TANRIKULU 27 Aralık 2014 Cumartesi günü ULUDERE'de olacak.

Siyaset 26.12.2014 13:21:12 0
CHP`Lİ GÖK VE TANRIKULU ULUDERE`YE GİDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Levent GÖK ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin TANRIKULU 27 Aralık 2014 Cumartesi günü ULUDERE’de olacak. 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, partisinin İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Önceki günlerde parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Genelkurmay`ın ve iktidarın Uludere ile ilgili başından bu yana olayı soğutma, unutturma ve karartma çabası içerisinde bir işbirliği yaptıklarını öne sürmüştü.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı`nın Uludere olayıyla ilgili verdiği takipsizlik kararına ilişkin, "Kimse `bu kararla bu olayı kapattık` diye sevinmesin. Esas olay şimdi başlıyor. Bugün Uludere`nin başlangıç günüdür, kapatıldığı gün değil" diyerek,Dosyanın kapatılmak istendiğini iddia eden Gök, "34 gencecik bedenin ölümünün bu kadar bedavaya getirildiği, bu kadar ucuza kapatıldığı bir ülkenin yurttaşı olmaktan üzüntü duyuyorum. Devlet bugün Uludere`de çocuğunu kaybeden ailelerden elini çekmiştir. `Sizin çocuklarınızın ölümü, bedavadır, sudan ucuzdur` demiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Sezgin Tanrıkulu ise bu kararın bekledikleri bir sonuç olduğunu ifade ederek, olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığını ileri sürdü. Tanrıkulu, "Eğer Başbakan bu işte birinci derecede sorumlu olmasaydı failler ortaya çıkardı. Hem siyasi hem hukuki olarak bu işte birinci derecede sorumlu sayın Başbakandır. İkinci derecede sorumlu da Genelkurmay Başkanıdır. Bu kararla birbirlerini aklamışlardır" iddiasında bulunmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Levent GÖK ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin TANRIKULU 27 Aralık 2014 Cumartesi günü ULUDERE’de olacak.  Levent GÖK ve Sezgin TANRIKULU hayatını kaybeden gençlerin ailelerini ziyarette bulunarak ,buradan Uludere Ortasu köyünde aynı gün  saat :12.30’da bir basın toplantısı düzenlerek,Uludere olayı ve Uludere ziyareti hakkında Basına bilgi verecekler.


ARTUKLU HABER AJANSI

HABER:ABDULLAH ORTAÇ/ANKARA


39.5° / 25.2°
  • BIST 100

    10449,30%0,55
  • DOLAR

    32,70% 1,33
  • EURO

    34,96% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2449,71% 2,47
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75