CHP`Lİ GÖK ``EYMİR GÖLÜ``NÜ BAKANLIĞA SORDU

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök,Eymir`le ilgili plan değişikliğinin askı sürecini ve diğer hususları Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Sordu

24.07.2014 12:27:01 0
CHP`Lİ GÖK ``EYMİR GÖLÜ``NÜ BAKANLIĞA SORDU

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök,Eymir`le ilgili plan değişikliğinin askı sürecini ve diğer hususları Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Sordu,

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris GÜLLÜCE tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 18.07.2014         

 

  Levent GÖK

                                                                               Ankara Milletvekili

                                                             İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi

 

Eymir Gölü’nün yapılaşmaya açılacağına ilişkin haberler basında yer almış bulunmaktadır. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ arasında tartışma yaratan Eymir Gölü’nün SİT statüsünün değiştirildiği ve plan değişikliğiyle Ankara’nın önemli yeşil alanları arasında yer alan Eymir’de turizm işletmeciliğinin önünün açılmakta olduğu verilen haberler arasındadır.

Bu bağlamda;

1-Doğal SİT alanı ve sulak alan statüsünde olan Eymir Gölü’nün çevresinin bazı bölümlerinde SİT derecesinin düşürüldüğü doğru mudur?

2-Bunun nedeni, uzmanlarca ifade edildiği üzere,  gölün bir bölümünde ‘turizm belgeli işletmeciliğin’ önünü açmak mıdır?

3-Eymir’le ilgili Plan Değişikliğinin 20 Mayıs 2014 tarihinde askıya isimsiz olarak çıkarıldığı, oysa “ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı” adıyla askıya çıkarılması gerektiği iddiası doğru mudur?  

4-Plan Değişikliğinin doğru isimle askıya çıkarılmayışının nedeni olarak ileri sürülen, değişikliği dikkatlerden kaçırarak itirazları önlemek iddiası doğru mudur?  

5-Alanın 2. Derece SİT alanına çevrilmesinin yapılaşma anlamına gelmediğini söylemek mümkün müdür?

6- İlgili 2. Derece Doğal SİT Alanı Yönetmeliğindeki “Bu alanlarda turizm, yatırım ve turizm işletme belgeli turistik tesislerle hizmete yönelik yapılar dışında herhangi bir yapılaşmaya gidilemez” ibaresi tersinden okunduğunda, bu alanların tamamının turizm yatırım ve turizm işletme belgeli turistik tesislere açılacağı anlaşıldığına göre, böyle ifade edilmesi neden amaçlanmıştır?

7-Bu tasarımların ODTÜ içinden bir yol geçirerek süreceği iddiası doğru mudur?

8-Böylesi riskli tasarımlarda yanlışa düşmemek için Mimarlar Odası ve Çevre Mühendisleri Odası başta olmak üzere ilgili tüm sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerle birlikte çalışmalar yapılması, projeler üretilmesinden neden kaçınılmaktadır? 

 

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34