CHP`Lİ GÖK VAKIFBANK`I MECLİSE TAŞIDI

Levent GÖK, Kamu Bankalarına Mevduatlarını Yatıran Kamu Kurumlarına Protokolle Araç Tahsis Edildiği, Araç Hibe Edildiği İddialarını TBMM Gündemine Taşıdı

Gündem 14.12.2014 11:17:45 0
CHP`Lİ GÖK  VAKIFBANK`I MECLİSE TAŞIDI

Levent GÖK, Kamu Bankalarına Mevduatlarını Yatıran Kamu Kurumlarına Protokolle Araç Tahsis Edildiği, Araç Hibe Edildiği İddialarını TBMM Gündemine Taşıdı.

CHP Grup Başkanvekili Levent GÖK, Kamu bankalarına mevduatlarını yatıran kamu kurumlarına protokolle araç tahsis edildiği, araç hibe edildiği iddialarını Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU`nun yanıtlaması istemiyle TBMM gündemine taşıdı.
Vakıfbank`ın kamu kurumlarına çok sayıda araç tahsis ettiği, hibe olarak verdiği çok sayıda aracın, sigorta, vergi, yakıt giderleri gibi masraflarının da banka bütçesinden karşılandığı iddia ediliyor.Oysa, bu uygulamalar Kamu Haznedarlığı Tebliğine göre `yasak` kapsamına giriyor.
 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 13.12.2014

          Levent GÖK

                                                                                 Ankara Milletvekili

                                                                                 CHP Grup Başkanvekili

 

 

1-Kamuya ait bankaların, mevduatını bankaya yatıran kamu kurumlarına protokol karşılığında çok sayıda araç hibe ettiği yolunda iddialardan haberdar mısınız?

2-Vakıfbank’ın Türkiye genelinde kamu kurumlarına karşılıksız olarak araç tahsis ettiği, bazı kurumlara çok sayıda araç hibe ettiği doğru mudur?

3-Karşılıksız olarak verildiği iddia edilen araçlarla ilgili sigorta, vergi, bakım – onarım, akaryakıt gibi giderlerin Vakıfbank bütçesinden karşılandığı iddiasının doğruluk payı nedir? Bu giderlere yapılan toplam ödeme miktarı nedir?

4-Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun, kamudaki araç israfıyla ilgili inceleme yetkisi devam etmekte midir? Ediyorsa inceleme yapmakta mıdır? Yapmıyorsa neden yapmamaktadır? İnceleme yapılmaması konusunda bir talimat var mıdır? Kim talimat vermiştir?

5-Vakıfbank, Başbakanlığa kaç araç tahsis etmiştir ve bu araçları kim kullanmaktadır ve masraflarını kim karşılamaktadır?

7- Kamu Haznedarlığı Tebliğine göre kamu kurumlarının bankalardan faiz dışında menfaat sağlamaları yasağına uymayan kamu yöneticileri hakkında bir işlem yapılmış mıdır?

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88