CHP`Lİ ÇIRAY:``EŞİT ADAYLIK,EŞİT KOŞULLARDA OLUR``

Çıray: Eğer istifa etmezse, Erdoğan'ın ‘eşit yurttaşlık' söyleminin de palavra olduğu ortaya çıkacaktır.”

Siyaset 5.07.2014 15:46:10 0
CHP`Lİ ÇIRAY:``EŞİT ADAYLIK,EŞİT KOŞULLARDA OLUR``

CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray yaptığı yazılı basın açıklamasında cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaletsiz yapıya dikkat çekerek “EŞİT OLMAYAN TEK YURTTAŞ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN”dır dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray açıklamasında şöyle dedi:
“Tarihimizde ilk kez devletimizin en yüksek makamına kimin geleceğini doğrudan belirleyeceğiz. Takdir edersiniz ki, tarihsel bir anlam ve önem taşıyan bu seçimin sadece yasal olarak meşru olması yetmez, hukuken ve ahlâken de meşruiyetine gölge düşmemesi gerekir. Bunun en temel şartı adayların eşit koşullarda yarışmalarını sağlamaktır.
Anayasamız seçimlerin adalet, eşitlik ve hakkaniyet ilkeleri içinde gerçekleştirilmesini emreder. Bunu sağlamak için önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak isteyen tüm kamu görevlilerine istifa zorunluluğu getirilmiştir.
AYM ve YSK’nın buna uygun olarak cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık görevinden istifa etmesini istemesi gerekirdi. Ancak YSK ve AYM seçimlerin eşitlik ve hakkaniyet içinde icra edilmesi için zorunlu olan bu sorumluluğu her nedense yerine getirmemişlerdir. O halde seçimleri gölgeleyecek olan bu görev ve yetki ihmalinin Başbakanın kendisi tarafından telafi edilmesi en azından ahlaki bir yükümlülüktür.
Recep Tayyip Erdoğan’ı milletimizin iradesinin özgürce tecelli etmesini, dolayısıyla bu çok önemli seçimin gölgelenmemesini sağlayacak adımı atmaya ADİL BİR SEÇİM İÇİN Başbakanlıktan istifa etmeye davet ediyoruz. Şerefli bir siyasetçinin yapması gereken budur. Aksi halde bu sadece hakkaniyete, hukuka değil aynı zamanda eşit yurttaşlığa da aykırıdır. Eğer istifa etmezse, her söylediği gibi Erdoğan’ın “eşit yurttaşlık” söyleminin de palavra olduğu ortaya çıkacaktır.”dedi.



``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

   ARTUKLU HABER AJANSI


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78