CHP`li Başkanlar işadamlarıyla buluştu

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle kahvaltı yaptı. Yavaş, Ankara'yı imha değil ihya edeceğiz” dedi.

Magazin 24.01.2014 14:44:32 0
CHP`li Başkanlar işadamlarıyla buluştu

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle kahvaltı yaptı. Yavaş, “Ankara’yı imha değil ihya edeceğiz” dedi. 

Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Seçim Koordinasyon Komisyon Üyesi Özgün Ökmen ile birlikte OSİAD’ı ziyaret etti. Açılış konuşmasını yapan OSİAD Başkanı Adnan Keskin, Yavaş’la bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti aktardı. CHP adayının projeleri ve yaklaşımları konusunda bilgi edinmek istediklerini belirten Keskin, Ankara’nın çok ağır yaşadığını, şehircilik anlamında ileriye değil geriye gittiğini söyledi. 

OSİAD’da sanayici ve işadamlarıyla birlikte kahvaltı yapan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara’da bir yönetim sorunu bulunduğunu, bunun da kendisi açısından aday olma gerekçesi olduğunu söyledi. Bir belediye başkanının meslek odalarıyla, uzmanlarla, halkla kenti yönetmesi, siyasi partilerin içişleriyle uğraşmak yerine işine odaklanması gerektiğini ifade eden Yavaş, “Bir başkan üstüne vazife olmayan işlerle uğraşmamalı, sabah akşam twitterde halkla dalaşmamalı. Gökçek, 16 bin twitter kullanıcısı ile mahkemelik. Bizim, Ankara’da bu keyfi, her şeyi iyi bildiğini iddia eden bugünkü yönetime itirazımız var” dedi. 
Yavaş, Ankara Belediyesi’nin bazı alımlarda ithal ürünlerin tercih edilmesinin yanlışlığına Ostim’in dünya markası olduğuna işaret ederken şartnamelerde yapılacak düzenlemelerle yerli sanayicinin, esnafın desteklenebileceğini söyledi. Yavaş, genel olarak Ankara’da 20 senedir uygulanan kent politikalarının imhaya yol açtığını belirterek “Biz, şehri imha etmek için değil, ihya etmek için geliyoruz” diye konuştu. 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da kolektif çalışmayan yönetimlerin başarılı olamayacağını söyledi. Meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte kent yönetiminin yapılabileceğinin altını çizen Yaşar, “Herkesi kucaklayan, kimseyi ötekileştirmeyen ve halka barışık bir yönetim anlayışının Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara’yı geleceğe taşıyabileceğine inanıyorum” dedi. Yaşar, CHP adayı Mansur Yavaş’ın herkesi kucaklayarak, ötekileştirme dönemini sona erdireceğini de sözlerine ekledi.


ARTUKLU HABER AJANSIU-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79