CHP MİLLETVEKİLİ AYGÜN`E BÜYÜK TEPKİ

Anadolu Arapları Derneği üyesi Kadınlar Batman Hasankeyf`te yaptıkları basın açıklamasıyla CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ü şiddetle kınadı.

Gündem 11.10.2014 14:12:45 0
CHP MİLLETVEKİLİ AYGÜN`E BÜYÜK TEPKİ

Anadolu Arapları Derneği üyesi Kadınlar Batman Hasankeyf`te yaptıkları basın açıklamasıyla CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ü şiddetle kınadı.

Anadolu Arapları Derneği Kadın Hareketi" adına Açıklama yapan Tuğba İpek  Basın Mensuplarına Hitaben yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Basına ve Kamuoyuna 
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün 26.09.14 tarihinde şahsi Twitter hesabından kadını, İslam`ı ve Arap halkını hedef alan ithamlarını esefle kınıyoruz. 
Toplumun farklı kesimlerini aşağılayan bu ifadeler ırkçılığın bir tezahürü olup çarpık ve fütursuz zihniyetin bir ürünüdür. 
Zira kendisine öncelikle `türban` ve `başörtüsü` farkını açıklamak gerekecektir. Elbette kendi ve türevleri gibi modernist akılların Avrupadan ithal `türban` kelimesini bu denli sahiplenerek kullanması şaşırtıcı değildir. Bu ifadeler, Müslüman Arap Kadınları başta olmak üzere birçok çevreyi aşağılama amacı gütmektedir. Bu ithamlar ile başörtülü kadının Islami ve iradi hassasiyetleri safdışı edilerek başörtülü kadın, politik bir konuma yerleştirilmek istenmektedir. Bu yolla başörtüsünün dini bir vecibe olduğu gerçeği yadsınarak olay, din ve vicdani özgürlükleri bağlamından kopartılmaya çalışılmaktadır. Tüm bunlar bir yana Arap kimliği üzerinden aşağılayıcı ve karalayıcı ifadelerin kullanılması asla kabul edilemez. Aygün , bu yorumuyla Irkçı bir paradigma içinden, halktan ve gerçeklikten uzak oturduğu tahttan erkek iktidarını tam da eleştirdiği biçimde kullanan bir noktadan seslenmektedir.

"Türbana hiçbir zaman saygı duymadım, asla duymam. Arap erkek egemenlerinin kadını aşağılama aracıdır türban, Arap erkekleri 7.yy da 9 yaşındaki kızları koynuna alıyordu... "ifadeleri ile Aygün başörtülü Arap kadınının öznelliğini yok saymakta ve eleştirdiği erkek egemen zihniyetin tam içinden konuşmaktadır.

Biz, Anadolu Arapları Derneği Kadın Hareketi olarak söylediklerini kulakları duymayan tüm bu zihniyetlerin karşısında durmaya devam Edeceğiz. 
İrademiz, inancımız, bedenimiz, fikirlerimiz ve eylemlerimiz başta Hüseyin Aygün olmak üzere hiçbir kişi, kurum ve kuruluşun ipoteği altında değildir, alınamaz.

 

Yaşasın Müslüman Arap Kadınının haklı ve onurlu mücadelesi

Anadolu Arapları Derneği Kadın Hareketi``Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00